Het Grote Bierdiner aan Zee: 9 februari in Oude Kerk in Scheveningen

Oude Kerk Evenementen - Het Grote Bierdiner aan Zee

Het Grote Bierdiner aan Zee: 9 februari in Oude Kerk in Scheveningen

Op vrijdag 9 februari 2024 kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen tijdens de tweede editie van het Grote Bierdiner aan Zee, in de monumentale Oude Kerk in Scheveningen. Vijf restaurants serveren een gerecht, speciaal bedacht bij de vijf bieren (X-brewing, Haagsche Broeders, Crooked Spider, Delftse Brouwers en Leidsch Bier) die voor dit evenement worden gebrouwen. Biersommelier Arvid Bergström coördineert en presenteert dit evenement.

De beste combinaties met bier

Bij het combineren van een vijfgangendiner met drank denkt bijna iedereen aan een wijnarrangement. Maar wist je dat je met bier de béste combinaties kunt maken? Het is precies daarom dat medeorganisator Arvid Bergström zo gepassioneerd is over zijn vak: “Bier heeft naast zuur, zoet of droog ook bitter, koolzuur en gebrande tonen en dat ontbreekt in de meeste wijnen.”

*De tekst gaat verder onder de foto

18- Oude Kerk Evenementen - Het Grote Bierdiner aan Zee

De stijlen van de restaurants en brouwerijen

Naast biersommelier is Arvid chef-kok, docent, auteur van zes boeken en bestuurslid van het Nederlands Gilde der Biersommeliers. Ook traint en adviseert hij brouwerij en horecamedewerkers en geeft hij bierproeverijen en masterclasses voor liefhebbers. Arvid weet waar hij het over heeft. Hij selecteerde eigenhandig vijf restaurants en vijf brouwerijen.

“De stijlen van de restaurants en brouwerijen zijn mijn startpunt” legt Arvid uit. “Op basis daarvan koppel ik ze aan een bepaalde gang en vertaal ik het bier naar een gerecht en vice versa. Dat is complex, maar om een simpel voorbeeld te geven: als je honing proeft in een bier, dan weet je zeker dat een gerecht met geitenkaas er goed bij zal passen.”

Op de vraag of hij de tweede editie dingen anders gaat doen dan de vorige antwoordt Arvid: “Ik heb meer biersommeliers gevraagd om mee te doen. Zij gaan de tafels langs om extra informatie over de bieren en gerechten te geven, en om vragen te beantwoorden. Dat maakt dit event nóg leuker; het is niet alleen een combinatie van geweldige gerechten en mooie bieren, maar als je wilt, kan je ook veel leren.”

*De tekst gaat verder onder de foto 

19- Oude Kerk Evenementen - Het Grote Bierdiner aan Zee

Deelnemende brouwers 

De deelnemende brouwers van deze tweede editie zijn X-brewing, Haagsche Broeders, Crooked Spider, Delftse Brouwers en Leidsch Bier. De vijf bieren die zij exclusief voor dit event brouwen zijn na afloop ook ter plekke te koop.

Artikel delen