'Koffie- en theecocktails op de kaart nemen een vlucht in de horeca'

Espresso Martini met koffiebonen van Darboven

'Koffie- en theecocktails op de kaart nemen een vlucht in de horeca'

Koffiespecials op de koffiekaart nemen een vlucht. De tijd van espresso, cappuccino, latte macchiato en koffie met een likeurtje als French Coffee, Spanish Coffee en Irish Coffee blijft de basis, maar breidt snel uit. Koffiebonen specialist Darboven deelt de mogelijkheden van koffie- en theecocktails.

Foto: Ming Chao

Koffiecocktail espresso martini

Op het gebied van koffiecocktails wordt het aanbod steeds verrassender. Espresso-martini's zijn dan ook razend populair. De snelloper van Darboven is de Espresso Martini met de Sweet Spiced Genever van Hooghoudt

De esma is een heel geliefde koffiecocktail. Maak ‘m met de lekker sterke Italiaanse Alfredo Espresso Cremazzurro, de Sweet Spiced Genever van Hooghoudt én de Koffie & cacao likeur van Hooghoudt. Door het hoge aandeel hoogwaardige robustabonen in de Cremazzurro ontstaat er een espressomelange zoals ze die graag drinken in het zuiden van Italië. Schenk alle ingrediënten in een cocktailshaker met ijsklontjes. Shake hard gedurende tien seconden en schenk uit in een cocktailglas. Garneer de cocktail met drie koffieboontjes. Het resultaat: een cocktail waarbij de koffiesmaak heerlijk tot z’n recht komt.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Alfredo-Koffiebonen-Dranken
Espresso Martini (links) - de alcoholvrije CremaZero (rechts)

2. Alcoholvrije koffiecocktail CremaZero

CremaZero is een alcoholvrije koffiecocktail. Hooghoudt en Alfredo Espresso bundelden hun krachten en ontwikkelden deze lekkere koffiecocktail. Mix voor de CremaZero de Hooghoudt Zero Zero 24 met de krachtige Italiaanse Cremazzurro-koffie van Alfredo Espresso. Vul een highballglas met ijs en schenk de ingrediënten in het glas. Top af met Fever-Tree Indian Tonic, garneer met een schijf citroen.

3. Theecocktail Summerberry

Ook met thee kun je lekkere cocktails maken. In het kwalitatieve thee assortiment van Eilles voert Darboven vele theesmaken losse thee en Tea Diamonds (losse thee in een piramidezakje). Een heerlijke T-cocktail is bijvoorbeeld de Summerberry met Wodka en limoen of een cocktail met de pure groene thee Asian Green met een scheutje gin, een beetje sinaasappelsap en een takje rozemarijn.

Het Eilles theeassortiment bevat theezakjes, Tea Diamonds en losse thee in alle smaken. Groene thee uit China en Japan, zwarte thee uit India en Sri Lanka, Oolong uit Taiwan, rooibos uit Zuid-Afrika. De theesommelier van Darboven geeft graag advies.

Glaswerk

Mooi glaswerk is belangrijk voor een goede presentatie. Darboven gebruikt daarvoor bestaande glazen zodat de recepten op alle horecalocaties gemaakt kunnen worden.

Over J.J. Darboven

Koffiebranderij J.J.Darboven uit Amersfoort heeft verschillende soorten koffies in het assortiment, waaronder Alfredo Espresso. Ook thee van Eilles en Cocaya drinkchocolade zijn merken van Darboven. De koffiespecialist bestaat al 150 jaar en blijft groeien en innoveren. Het bedrijf heeft verschillende soorten koffiebonen in het assortiment met iedere een eigen identieke smaak.

Darboven adviseert graag op het gebied van warme dranken met bijbehorende apparatuur. De verkopers komen graag langs voor een vrijblijvend advies.

Bekijk de website van Darboven

Artikel delen