5* Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park opent eind 2022

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park

5* Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park opent eind 2022

In het najaar van 2022 breidt Pillows Hotels haar collectie uit met een nieuw vijfsterrenhotel: Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park. Net als de andere hotels uit de Pillows collectie huist ook dit hotel in een monumentaal pand. "Het meest bijzonder is de synergie die het hotel straks heeft met het Oosterpark", aldus Loes Dingemans, CEO Pillows Hotels

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park_Hotelkamer2 Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park_Hotelkamer

 

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park

In samenwerking met architect Uri Gilad (bekend van onder andere Office Winhov; W Hotel, Amsterdam Museum en winnaar van de ARC Oeuvre Award) en interieurarchitect Paul Linse (Studio Linse; Rijks Restaurant, Royal Opera House London) wordt het voormalig universiteitsgebouw uit 1909 getransformeerd tot een beeldschoon en luxe hotel. Uri Gilad: "De charme van het monumentale pand en de bijbehorende details zijn zo uniek, die houden we zoveel mogelijk in ere. We hebben in de basis gekeken naar hoe we het pand en de omgeving zoveel mogelijk recht doen en daar de indeling van de ruimtes op aangepast." Paul Linse: "De bijzondere ligging in het park maakt de functie van het hotel bovendien meer divers: bijvoorbeeld de brasserie, met terras in het park, is straks net zo goed een plek voor hotelgasten als voor passanten en buurtbewoners. Dat hebben we ook als uitgangspunt genomen in het interieurontwerp."

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park_Suite

Een warme, intieme plek

Voor het interieur is grotendeels gekozen voor een zachte en serene sfeer. Paul Linse: “Dit vormt een mooi contrast met het robuuste karakter van het pand. Het restaurant daarentegen sluit door het materiaalgebruik en de enorm hoge ramen en plafonds, geweldig aan bij de mystieke sfeer van het naastgelegen Tropenmuseum. Een warme, intieme plek waar genieten voorop staat. Dineren in het restaurant wordt een totaalbeleving.”

Restaurant Felix

Het restaurant waarover wordt gesproken, is fine dining restaurant Felix, tot september 2021 gevestigd in Cultuurhuis Felix Meritis aan de Keizersgracht waar nu Shaffy Restobar huisvest. “Restaurant Felix maakte in korte tijd naam in de stad, maar het geliefde fine dining concept paste niet volledig bij die locatie”, vertelt Loes Dingemans. “We kijken er echt naar uit om Felix onder ons dak te verwelkomen. De route door de karakteristieke gangen en het historische trappenhuis op weg naar het restaurant, is een ervaring op zich. Maar nog belangrijker is dat de ambities van het restaurant perfect passen bij wat wij voor ogen hebben voor dit Pillows hotel. Het wordt spectaculair, op een ingetogen manier.” De ambitieuze chef-kok en rising star Floris van Straalen verhuist mee, evenals sommelier Saskia Smeenk.

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park_FelixRestaurant
Restaurant Felix

Fitz’s Bar

Naast Restaurant Felix, heeft het vijfsterrenhotel ook een bar genaamd Fitz’s Bar, waar rum een belangrijke rol op de kaart speelt. Ook kun je zowel vanuit het park als via het hotel terecht bij Spring Café Brasserie. De brasserie heeft een groot terras in het Oosterpark en zicht op de open volière waar vogels vrij in en uit kunnen vliegen. “Geweldig detail is dat we straks niet alleen een heerlijke plek voor onze gasten hebben gecreëerd, maar ook voor de vogels in het park wordt het hotel een fijne plek. Naast de open volière worden er feeders, vogelhuisjes en zangplaatsen in onze landschapstuin en het park geplaatst”, vertelt Loes Dingemans. “Het sluit volledig aan bij onze hotels, waar gastvrijheid en je thuis voelen voorop staat.”

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park_RooftopBar Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park_RestaurantSpring

 

Oosterpark terug naar de Amsterdammer

Met de komst van Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park en de verschillende horeca outlets wordt er niet alleen een iconische hotspot toegevoegd aan stadsdeel Oost, maar wordt er ook bijna 4000 m2 park teruggegeven aan de Amsterdammers. Bestaande afscheidingen en omheiningen verdwijnen, waardoor het hotel straks direct verbonden is met het Oosterpark. “We voegen zo het hotel toe aan het park. Meestal is dat andersom. De ligging in het park en het open karakter zie je bij hotels van deze klasse niet vaak terug en is bovendien uniek voor Amsterdam”, vertelt de prijswinnende architect Uri Gilad. “Iedereen is welkom. Dit Pillows hotel zal echt onderdeel worden van de buurt”.

Artikel delen