Recordaantal bieren en brouwerijen voor Dutch Beer Challenge en Bierproeffestival

Dutch_Beer_Challenge
Tags: bier

Recordaantal bieren en brouwerijen voor Dutch Beer Challenge en Bierproeffestival

Dit jaar is er een recordaantal van bijna 50 brouwerijen op het Nederlands Bierproeffestival. Nog nooit namen zoveel brouwerijen, afkomstig uit bijna heel Nederland, deel aan het festival. Ook voor de Dutch Beer Challenge is een recordaantal bereikt. Voor deze editie van de Nederlandse biercompetitie hebben grote en kleine brouwerijen gezamenlijk 550 bieren ingeschreven.

 

Het Nederlands Bierproeffestival

Na 2 jaar staan de brouwers en de bierdrinkers te popelen om tijdens het Nederlands Bierproeffestival 2022 weer van vele soorten bieren te genieten. Het evenement is van 19 tot en met 21 mei in de Grote Kerk in Den Haag te bezoeken. Het Nederlands Bierproeffestival vormt traditioneel de opening van de Week van het Nederlandse Bier. Directeur Nederlandse Brouwers Lucie Wigboldus: ‘Na twee jaar hebben we weer heel veel zin in het Bierproeffestival. Zodra het kon hebben we besloten om het festival te organiseren. Vele biergenieters hebben al kaarten gekocht. En zeker ook aan de brouwers. We hebben een recordaantal aanmeldingen gekregen. Met passen en meten heeft iedereen een plaats in of rondom de Grote Kerk gekregen. We willen met zoveel mogelijk brouwers de bezoekers laten genieten van heerlijke bieren.’

De in totaal 48 brouwerijen staan voor de diversiteit die zo kenmerkend is voor de Nederlandse biersector. Van kleine tot grote brouwerijen. Uit bijna alle provincies. Met uiteenlopende bieren, van alcoholvrij tot speciaal bier. Over twee weken worden de bieren bekend die op het festival te krijgen zijn. Naar verwachting zullen dit meer dan 250 verschillende bieren zijn.

Dutch Beer Challenge 

Op woensdag 13 april 2022 vindt voor de achtste keer de Dutch Beer Challenge plaats. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra), de wedstrijd voor Nederlandse brouwerijen en hun bieren, vindt plaats in het Excelsior-stadion in Rotterdam van 9.00 tot 16.00 uur. De bekendmaking van de winnaars en de medaille-uitreiking is op dinsdag 26 april 2022 van 15.00 tot 16.30 uur.

 

Het aantal brouwerijen in Nederland is verder gegroeid tot ruim 900, al zijn er zeker ook brouwerijen die als gevolg van de corona-crisis moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Toch blijft de Dutch Beer Challenge een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Tijdens de vorige, zevende, editie van de Dutch Beer Challenge, waren er 539 Nederlandse bieren in competitie, waarna er aan 26 een gouden, 32 een zilveren en 33 een bronzen medaille werd toegekend.

 

Beste Bier van Nederland

Tijdens de opening van het Nederlandse Bierproeffestival op 19 mei in de Grote Kerk in Den Haag zal de overall winnaar van de Mitra Award – het Beste Bier van Nederland 2022 bekend worden gemaakt. De vraag is: welke brouwerij wordt de opvolger van Meander van Nevel Artisan Ales (2021) als het Beste Bier van Nederland in 2022?

 

Artikel delen