Birra Moretti introduceert Sale di Mare: 'Brug tussen pils en speciaalbier'

Sale di Mare het nieuwste bier van Birra Moretti

Birra Moretti introduceert Sale di Mare: 'Brug tussen pils en speciaalbier'

Birra Moretti introduceert een nieuw kwaliteitsbier: Birra Moretti Sale di Mare. Het is een ongefilterd en lichttroebel bier met 5,5% alcohol, verrijkt met extra hoparoma’s en een vleugje Italiaans zeezout. Deze combinatie zorgt voor een verfrissend en makkelijk doordrinkbaar bier. 

Sale di Mare is zeer geschikt voor een aperitivo-moment en sluit naadloos aan bij de Italiaanse keuken. Het past zowel bij het diner als bij kleinere hapjes, zoals olijven, arancini en oesters. Sale di Mare is het derde bier binnen het portfolio van Birra Moretti, naast l’Autentica en Birra Moretti Zero.

Favoriete bier van de Italianen

Yvonne de Liefde, marketingmanager Birra Moretti Nederland vertelt: “Twee jaar geleden introduceerden we Birra Moretti op de Nederlandse markt. Het favoriete bier van de Italianen kent ook hier inmiddels veel fans. Met Birra Moretti Sale di Mare slaan we een brug tussen pils en speciaalbier. Sale di Mare heeft een toegankelijke smaak en een bijzonder receptuur mede door toevoeging van een vleugje zeezout uit Italië. De combinatie van ingrediënten zorgt voor zachtheid, een ronde smaak en voegt finesse aan het bier toe. Het Italiaanse gevoel laten we ook terugkomen in verpakking met typisch Italiaans mozaïek in de kleuren van de zee.”

'Sale di Mare borduurt voort op het succes van Birra Moretti'

Het Italiaanse gevoel blijkt een schot in de roos, want Birra Moretti werd in 2021 benoemd tot de succesvolste FMCG introductie in Nederland. Els Dijkhuizen, marketingdirecteur Heineken Nederland: “Birra Moretti valt bij Nederlanders goed in de smaak. De toevoeging van Sale di Mare borduurt voort op dit succes. Met deze introductie kunnen nog meer Nederlanders in goed gezelschap genieten van het Italiaanse ‘La Dolce Vita’.”

Het Birra Moretti bier

Birra Moretti introduceerde in 2021 l’Autentica op de Nederlandse markt. Dit ambachtelijke kwaliteitsbier wordt nog steeds gebrouwen op vrijwel dezelfde manier als oprichter Luigi Moretti het in 1859 bedacht. Met een bijzondere melange van hoogwaardige hopsoorten die het bier een authentieke en kenmerkende geur en smaak geeft. Kort daarna volgde de introductie van Birra Moretti Zero, een alcoholvrije variant van het kwaliteitsbier. Dankzij een speciale brouwmethode geeft de gist zijn optimale smaak aan dit bier, zonder vorming van alcohol. Dit zorgt voor een elegante smaak met hints van geel fruit en citrus. Sale di Mare is de derde toevoeging aan het Birra Moretti portfolio.

Birra Moretti Sale di Mare bevat een alcoholpercentage van 5,5% en is vanaf week 11 landelijk beschikbaar in de horeca op de tap en in fles. Salute!

Bestel hier de Sale di Mare

Over Birra Moretti

De wortels van Birra Moretti liggen in Udine, een rustig provincieplaatsje in de regio Friuli tussen Venetië en de Alpen. De grond is er vruchtbaar, het bronwater puur, de temperatuur aangenaam. We brouwen Birra Moretti op ambachtelijke wijze. Dat doen we al zo sinds 1859. Nog steeds op vrijwel dezelfde manier als toen. We gebruiken pure ingrediënten en hoogwaardige hopsoorten. Dat zorgt voor een bitterheid die mooi in balans is. De eerste fles Birra Moretti ging 160 jaar geleden over de toonbank. De smaak en kwaliteit van het bier zijn nagenoeg onveranderd gebleven. De populariteit van dit Italiaanse bier is in Nederland goed te merken. In 2021 werd Birra Moretti uitgroepen tot beste FMCG introductie in Nederland.

Artikel delen