The Amsterdam Coffee Festival biedt oplossingen die bijdragen aan hogere efficiëntie

The Amsterdam Coffee Festival biedt oplossingen die bijdragen aan hogere efficiëntie

Tegenwoordig vormt personeelstekort een grote uitdaging voor de horeca. Ondernemers vinden op The Amsterdam Coffee Festival oplossingen die op elk gebied bijdragen aan een efficiënte workflow en consistente kwaliteit.

Machines worden steeds slimmer

Zo worden machines niet alleen duurzamer door het gebruik van herbruikbare materialen, slimme verhitting en minder verspilling, maar ook steeds slimmer. Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat molens en espressomachines met elkaar kunnen ‘praten’. Ook is het mogelijk recepten op te slaan en alles op de gram of seconden af te stellen. Daarnaast is de nieuwe generatie espressomachines zelfs op afstand te bedienen. Bezoek de stands van Sanremo, La Marzocco en Slayer om meer te weten te komen over de laatste innovaties.

2 -  The Amsterdam Coffee Festival 2024 - 2

Ook in de wereld van de volautomaten zetten fabrikanten stappen. Nieuwe modellen zijn vaak voorzien van twee ingebouwde molens voor verschillende bonen. En via een gebruiksvriendelijk touchscreen kan men kiezen uit een heel uitgebreid drankmenu. Bekijk op het festival de all-in 300 San Marco.

De koffiebar set-up helemaal stroomlijnen? Kies dan voor een automatische melkopschuimer bijvoorbeeld van Latte Art Factory. Zo’n melkopschuimmachine zorgt voor consistente kwaliteit en minder verspilling. Hiermee kun je rekenen op een geweldig microfoam, ongeacht welke barista er achter de bar staat.

3 -  The Amsterdam Coffee Festival 2024 - 2

Speciale barista editions

Naast cutting-edge-apparatuur heeft bijna ieder gerespecteerd melk- of plantaardige drankmerk tegenwoordig een speciale barista edition. Deze maakt het opschuimen makkelijker, wat resulteert in minder verspilling en constante kwaliteit. Proef op het festival de koemelk van Holland Jersey, MijnMelk of Den Eelder, dat met hun volle ongestandaardiseerde koemelk de sponsor is van Roast Masters. Ook het plantaardige schap is goed vertegenwoordigd op het festival met Oatly, Alpro, Dug, Dryk, Oddly Good, Rude Health. Arla lanceert een nieuwe haverdrank: Arla Jörd Oat Barista.

Artikel delen