Uniek bier: Poesiat & Kater brouwt een special edition Grodziskie

Bierbrouwerij Poesta & Kater in Amsterdam
Tags: bier drank

Uniek bier: Poesiat & Kater brouwt een special edition Grodziskie

Brouwerij Poesiat & Kater, de onafhankelijke craftbrouwerij uit Amsterdam, heeft samen met bierkenners, beer judges en thuisbrouwers Piet Tuinema en Peter Wester een special edition Grodziskie gebrouwen.

Grodziskie is een historische Poolse bierstijl, gebrouwen met 100% gerookte tarwe en de Poolse hop Lubelski. Het resultaat is een verrassend fris bier met lichte rooktonen en een laag alcoholpercentage: een ideaal zomerbier mét karakter.

De liefde voor Grodziskie was bij Piet Tuinema ontstaan tijdens zijn werk als jurylid in Polen. Na thuiskomst is hij met zijn vriend en thuisbrouwer Peter Wester aan de slag gegaan om deze bierstijl onder de knie te krijgen. Na een aantal geslaagde experimenten kwam hij in contact met Brouwerij Poesiat & Kater, die altijd wel in zijn voor iets nieuws. Tijdens de release van het bier waren de brouwers zeer tevreden over het eindresultaat.

Over de Grodziskie Special Edition

Brouwerij: Brouwerij Poesiat & Kater Amsterdam en Thuisbrouwers P&P (Piet Tuinema & Peter Wester)
Bierstijl: Grodziskie 3,4% vol. alc., 5 EBC 21 IBU
Smaak: Licht fruitig, droog en vleugje rook
Foodpairing: Asperges, forel van de BBQ
Verkrijgbaar: 20L fust Special Edition

Over Brouwerij Poesiat & Kater

Brouwerij Poesiat & Kater is een onafhankelijke craftbrouwerij aan Wenckebachweg 55 in Amsterdam. De brouwerij staat bekend om haar veelzijdige bieren met een eigenzinnige twist. In de eigen brouwerij maken ze Poesiat & Kater craftbieren, zoals de Kaintz Modern Triple, Hilly Hoppy Sour Raw Ale en de prijswinnende Little Smuling Session IPA.

Daarnaast brouwt Poesiat & Kater ook opnieuw de historische bieren van de Van Vollenhoven brouwerij, rond 1900 de grootste van ons land. De bieren zijn verkrijgbaar in horeca en winkels door heel Nederland en natuurlijk ook in het eigen Poesiat & Kater Proeflokaal op de Polderweg 648 in Amsterdam-Oost.

Proeflokaal

Gasten schuiven iedere dag aan tussen 10.00 en 01.00 uur bij het proeflokaal om zowel binnen als buiten op het terras biertjes te proeven. Daarnaast kunnen ze ook wat eten zoals borrelhapjes en -planken. Daarnaast is er ook een uitgebreide lunchkaart (tot 15.00 uur) met gerechten als soep en belegde broodjes belegd met onder andere rendang of kabeljauw. Voor diner (vanaf 17.00 uur) kiezen gasten uit gerechten als risotto, surf&turf of de Poesiat & Kater burger (veganistisch mogelijk).

Evenementen

De brouwerij organiseert ook regelmatig evenementen in het proeflokaal. Waaronder feesten zoals ‘Stoutfest’ en ‘Oktoberfest’, en het schrijfcafe. Ook op andere locaties in Amsterdam organiseren zij of zijn zij aanwezig voor bijvoorbeeld de onthulling van een nieuw bier. De volledige evenementenkalender is te vinden op de website van Poesiat & Kater.

Artikel delen