Zon, zee, strand én cocktails bij Havana Beachclub in Rockanje: ‘Gasten komen er echt voor terug’

Havana Beachclub

Zon, zee, strand én cocktails bij Havana Beachclub in Rockanje: ‘Gasten komen er echt voor terug’

Zeg je zon, zee en strand, dan zeg je cocktails. Willem Korevaar, eigenaar van Havana Beachclub in Rockanje en Zoet of Zout in Stellendam, zou niet meer zonder de L’OUI-cocktailmachine kunnen.

Foto's: Pim Ras

“Zeg, hebben jullie ook een Piña Colada of een Mojito? Die vraag kregen we steeds vaker van gasten. Logisch, als je restaurant een Cubaanse sfeer ademt, verwachten gasten dit soort dranken op de kaart.” Zo startte Willem Korevaar in zijn Havana Beachclub met cocktails, tien jaar geleden alweer.

Maar al gauw liep hij tegen dillema’s aan, vooral: hoe behoud je de kwaliteit in de zomerse topdrukte? “In totaal heb ik 350 zitplaatsen, inclusief een groot terras. En goede mensen, dat zeker, maar niet specifiek opgeleid tot bartender. Zodra we de bestelbonnetjes hoorden ratelen, nam de druk toe en de kwaliteit van de cocktails af. De verhoudingen bijvoorbeeld. Te veel alcohol in het ene glas, te weinig in het andere.”

Binnen 30 seconden een cocktail

L’OUI is dé cocktailoplossing waarmee iedereen achter de bar een perfecte cocktail maakt. Binnen dertig seconden, met constante kwaliteit. Het assortiment bestaat uit 25 soorten cocktails.

Hoe werkt het? Je hoeft alleen een blikje in de machine te doen. Elke cocktail-can heeft een eigen code, zodat de machine precies weet wat ‘m te doen staat. Van shaken of stirren tot de hoeveelheid ijs en de timing. Alles voor de juiste verdunning, temperatuur en schuimlaag.

Wil je ook proeven? 

Klik hier en ontdek het zelf!

Met passie gemaakt

Kwaliteitsverbetering, dat wilde hij. Vanuit die gedachte bezocht hij in januari de Strandbeurs, rechtstreeks afstappend op de stand van L’OUI. “Daar sprak ik oprichter Edwin de Koeijer, die mij zo gepassioneerd over de L’OUI-cocktailmachine vertelde.” Hoe het idee in coronatijd ontstond, samen met zijn compagnon Daan Gijbels. Hoe ze alleen met de allerbeste destillaten en tincturen werken, huisgemaakt door The Stillery in Amsterdam.

En hoe de machine maar liefst tachtig tot honderdtwintig hoogwaardige cocktails per uur produceert. Met constante kwaliteit. “Exact wat ik zocht. Je hebt ook premixen, maar daar begin ik niet aan. Die vragen toch om extra vaardigheden – shaken, stirren, temperatuurbehoud – en toevoegingen van bijvoorbeeld sappen, waarmee je weer met de houdbaarheid worstelt.”

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Havana Beachclub_adv

Iedereen is cocktailshaker

Daarin schuilt ook precies de kracht van L’OUI, vertelt hij. “De cocktails komen kant-en-klaar uit de machine, altijd op een temperatuur van -2° graden. In piektijden kan een Pornstar Martini prima even op de bar staan, zonder dat de schuimkraag inzakt.”

Nog een voordeel, naast de constante topkwaliteit en snelheid: iedereen kan met de machine aan de slag, er is geen opleiding nodig. De machine shaket, stirt en timet. “Het enige wat je hoeft te doen, is de cocktail in het juiste glas te schenken. En vooruit, je moet de Pornstar Martini even zeven, maar de Mojito komt gecrusht en al uit de machine.”

Meer cocktails dan ooit

Sinds maart dit jaar staan de L’OUI-cocktails op de kaart, zowel bij Havana Beachclub in Rockanje als bij zijn andere restaurant Zoet of Zout in Stellendam. Uiteraard de zonnige klassiekers als de Pornstar Martini, Piña Colada en Mojito – meteen ook de top-3 hardlopers.

Blij is Korevaar ook met de virgins, de 0%-varianten van deze cocktails.
“Sinds we met L’OUI werken is de verkoop van onze cocktails enorm gestegen. Dat weet ik niet alleen, maar dat zie ik ook. Dat je een cocktail uitserveert en er tien minuten later een blad met vijf vers gevulde glazen richting het terras gaat. Voor de tafel ernaast … Ja, een cocktail is zien en gezien worden. Gasten komen inmiddels echt voor onze cocktails terug.”

LOui_adv Havana Beachclub LOui_adv Havana Beachclub_2
Artikel delen