Preview: In de Brouwerij in Leeuwarden

Tags: bier

Preview: In de Brouwerij in Leeuwarden

In oktober openen Willem Adema, Albert de Vries en Martijn de Ruiter een brouwerij met restaurant en hotel in Leeuwarden. Het drietal vertelt over In de Brouwerij én hoe het is om te verbouwen tijdens de corona-crisis. Bekijk de eerste art impressies onder dit bericht.

 

Tekst: redactie Entree Magazine
Foto’s: Studio Hup

 

Wat
“Gasten kunnen hier straks borrelen, dineren, proeven, dansen en slapen. In de nieuwe bierbrouwerij brouwen we vijf oude lokale recepten, zoals Zaailander. Dit is een blondbier met boekweit en werd hier vroeger gedronken door Duitse gastarbeiders. Horecazaken uit de buurt gaan de bieren ook verkopen en andere brouwers kunnen hier ook brouwen. Verder gaan onze chefs koken met bier en bedenken ze bier-spijscombinaties. Zonder de 1,5-meter-regel krijgen we 275 zitplaatsen op de begane grond en eerste etage en 100 op het terras. Daarnaast hebben we zeven hotelkamers.”

Waarom
“In Leeuwarden is er voor 25-plussers nauwelijks een leuke gelegenheid om een hele avond en (begin van) de nacht door te brengen. Zo ontstond het idee voor een totaalconcept.”

Corona
“Tijdens de verbouwing houden we ons aan de 1,5-meter-afstand en hygiëneregels. We kunnen de reguliere inrichting eenvoudig aanpassen naar de 1,5-meter en de keuken hebben we zelfs al op die manier ingericht. Dat we de omgevingsvergunning pas in december kregen en dus vertraging opliepen komt nu eigenlijk wel goed uit: we verbouwen tijdens de corona-crisis.” Tekst gaat hieronder verder.

Dit artikel staat in de juli-editie van Entree Magazine. Wil je het hele nummer digitaal lezen? Dat kan hier! 

Waar
“Het monumentale pand uit 1870 is van origine een koetshuis en bevindt zich aan hét horecaplein van Leeuwarden. De lage benedenverdieping werd vroeger gebruikt voor het stallen van de koetsen. Op de eerste verdieping werd geleefd. Dit zie je aan de rijk versierde plafonds die wij weer in originele staat willen herstellen.”

Interieur
“Opvallend is de industriële look van de brouwketels in combinatie met de klassieke uitstraling van het pand. De geschiedenis van het pand brengen we gedetaillisseerd in kaart. De kamers worden bijvoorbeeld gerealiseerd in de klassieke stijl van het pand met behoud van originele elementen, zoals het prachtige balkenplafond. Verder willen wij de tuin, die in de jaren '80 is overdekt voor een grote beddenzaak, weer terugbrengen met een glazen dak dat open en dicht kan. En de benedenverdieping wordt voorzien van een vide waardoor je naar boven kunt kijken en de prachtige plafonds ziet. Door de verbouwing zal er een behoorlijke hoogte ontstaaan door de vide die we gaan realiseren. Studio Hup is verantwoordelijk voor het interieur.” 

Wie
Willem Adema startte in 2008 feestcafé Shooters in Leeuwarden en verkocht het vorig jaar. Hij kocht het pand waarin In de Brouwerij komt al een paar jaar geleden en samen met Albert de Vries en Martijn de Ruiter, die eerder in Shooters werkten, gaat hij de zaak exploiteren. De Vries en De Ruiter kopen zich ieder jaar wat meer in.

Wanneer
De opening is oktober 2020.
bijonsindebrouwerij.nl

Artikel delen