Loetje opent vestiging in Nijmegen

Loetje opent vestiging in Nijmegen

Restaurant Loetje bakt sinds 6 juli ook de bekende biefstukken voor het Nijmeegse publiek. Op die dag opende Loetje namelijk de deuren van het nieuwste restaurant aan de Handelskade. Deze locatie in de oudste stad van Nederland, wordt het vijftiende Loetje restaurant van Nederland.

Het nieuwe restaurant aan de Kraanstraat 214 biedt plaats aan zo’n 300 gasten, met 150 zitplaatsen binnen en 150 op het terras. Loetje heeft flink uitgepakt bij de verbouwing van het pand. Net zoals bij de andere Loetje vestigingen is interieurbureau Cabana verantwoordelijk voor het ontwerp en de interieurinrichting. De stijl van Cabana kenmerkt zich door een tijdloos design met industriële elementen en een warm en gastvrij gevoel.

Zomers terras
Grenzend aan de binnenstad van Nijmegen en langs de rivier de Waal, heeft de gemeente Nijmegen het Waalfront gerealiseerd. Met ruim 2.000 woningen en diverse voorzieningen is dit een prachtig nieuw deel van de stad, dat zich onderscheidt door volop zicht op het water. Het pand van Loetje op de hoek van de Handelskade heeft volop buitenruimte en biedt zo een ideale locatie voor een zomers verblijf op het terras. 

Omrijden
“Uit ervaring met de andere filialen weten we dat mensen omrijden voor onze biefstuk met jus die we in verschillende variaties op tafel zetten. Samen met witbrood, friet en salade blijft de biefstuk het handelsmerk van onze restaurants. Maar we hebben inmiddels ook veel andere heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten op de kaart. Allemaal even lekker en standaard gemaakt van kwaliteitsproducten,” aldus ceo Mike van den Berg.

40 jaar biefstuk
Loetje bestaat inmiddels ruim 40 jaar en is een begrip in Amsterdam en wijde omgeving. Begonnen in Amsterdam-Zuid als biljartcafé, zette oprichter Ludwig Klinkhamer na verloop van tijd biefstuk van ossenhaas op de kaart. Deze biefstuk maakt Loetje nog steeds uniek, samen met de gastvrijheid en de bijzondere locaties van de restaurants. Eerder schreef Entree een uitgebreide bedrijfsreportage over Loetje. Lees het complete verhaal hier terug.

Artikel delen