Actie voor 'integratie'-restaurant SYR

Actie voor 'integratie'-restaurant SYR

Betrokkenen zijn een crowdfundingsactie gestart om het voortbestaan van restaurant SYR, waar vluchtelingen kunnen integreren, veilig te stellen. 

Restaurant SYR geeft vluchtelingen al drie jaar de mogelijkheid om te integreren op de werkvloer. Nu is het restaurant door Stichting SYR te koop gezet. Gijs Werschkull, eigenaar van Restaurant GYS, is een crowdfunding campagne begonnen om SYR te redden. Zodat SYR nog ver in de toekomst vluchtelingen een plek kan geven op de werkvloer.

Professioneler runnen
Restaurant SYR is een restaurant in Utrecht, dat in 2015 middels een crowdfunding campagne is opgezet. De afgelopen drie jaar draaide het restaurant op de inzet van een compleet vrijwillig bestuur: stichting SYR. De werkdruk bleek echter teveel voor het vrijwillig bestuur. Kansen bleven hierdoor onbenut en de groei van SYR kwam tot stilstand. Begin dit jaar werd SYR door de stichting te koop gezet. Om SYR te redden moet het restaurant professionaliseren, daarvoor moet het worden overgenomen door de juiste persoon. “SYR moet blijven. Het is een bijzonder initiatief met een nog bijzondere team, als we nu niet ingrijpen zou SYR over een paar maanden zomaar een kaal pizzeria kunnen zijn” aldus Merijn Rutten Bedrijfsleider SYR .

Mee investeren
Het is tijd om van SYR een volwaardig bedrijf te maken. Zo zullen nog meer mensen de kans krijgen om hun eigen leven in te richten in Nederland, middels werk. Werkschull heeft veel ervaring  met sociaal ondernemerschap, ook was hij nauw betrokken bij het opzetten van SYR in 2015. Daarom is hij een logisch persoon om SYR voort te zetten. Hij wil laten zien dat restaurant SYR belangrijk is, niet alleen voor vluchtelingen maar voor iedereen. Daarom heeft hij gekozen om restaurant SYR te kopen middels een crowdfunding campagne: zo kan iedereen mee investeren. “Met SYR kunnen wij samen laten zien dat integratie geen liefdadigheid is, maar een normaal onderdeel van een sterk bedrijf”, aldus Werkschull.

 

 

Artikel delen