Alberts en Bouwer openen restaurant
Branchenieuws

Alberts en Bouwer openen restaurant

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught.

Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Het is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder samen in sterrenrestaurants FG in Rotterdam en Noble in ‘s-Hertogenbosch werkte.

Vigor

Vigor wordt gevestigd in de villa Bleijenburg in Vught, naast de imposante Sint Petruskerk. In het 300 m2 grote restaurant kunnen maximaal 80 gasten genieten van een internationale keuken op hoog niveau. Albers: “Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij we niet te ingewikkeld koken met pure, herkenbare producten. De open keuken, die tegelijkertijd de bar is, vormt het hart van Vigor. Onder meer door de vrijwel ronde vorm van de bar is de keuken helemaal op maat gemaakt door De Weert Grootkeukentechniek, iets waar we erg trots op zijn. In het hart van onze zaak bundelen Randy en ik letterlijk onze krachten en hier komt ook de naam van onze zaak vandaan: Vigor is het Engelse woord voor kracht. Villa Bleijenburg is het fundament van onze droom, ons eigen restaurant Vigor.”

Monumentale villa Bleijenburg

De 17e eeuwse monumentale villa Bleijenburg werd in 2016 aangekocht door Stichting Groep Zeven, die onder andere ook de naastgelegen Sint Petruskerk in de portfolio heeft. De stichting zocht lange tijd naar een geschikte uitbater, tot beide partijen elkaar begin 2019 vonden. Hoewel de statige villa grondig wordt verbouwd, blijft zijn iconische voorkomen behouden en wordt zelfs het oorspronkelijke tuinhuisje in ere hersteld. Voor het interieurontwerp tekent het Eindhovense designbureau King Kongs.

Collega’s en vrienden

Albers en Bouwer leren elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG** en worden naast collega’s ook vrienden. Ze werken daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Albers als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Bouwer maakt voor hun grote avontuur nog een extra stop bij Zarzo* in Eindhoven als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants wordt uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019.

Jarenlange ervaring

Hun jarenlange ervaring in de top van de Nederlandse gastronomie heeft het duo klaargestoomd om te doen wat ze écht willen, namelijk samen een complete beleving neerzetten voor hun gasten. “We vinden het belangrijk dat onze gasten zich helemaal op hun gemak voelen en dat ze een fijne middag of avond hebben, ongeacht met welk gezelschap ze zijn. Dat doen we door intrigerende gerechten te serveren, met gastvrijheid die je recht in het hart raakt. Dat we dat hier in deze historische villa onder de rook van ’s-Hertogenbosch mogen doen is een droom die uitkomt. Onze droom staat letterlijk in de steigers”, aldus het duo.

Kracht van één team

De zakelijke partners leggen in hun onderneming vooral de nadruk op ‘samen’, want van het traditionele hokjesdenken in een zwarte en witte brigade willen zij af. Bouwer: “Wij geloven in de kracht van opereren als één team. Iedereen heeft evenveel verantwoordelijkheid om alleen het allerbeste neer te zetten voor onze gasten. En iedereen is even belangrijk. Van de keuken tot de bediening, tot de collega’s in de afwas, we doen het samen.”