Gerardushoeve in Epen in de race design award

Gerardushoeve in Epen in de race design award

Restaurant Gerardushoeve uit Epen is genomineerd voor de internationale Restaurant & Bar design awards. Deze prestigieuze internationale design award is een van de belangrijkste prijzen op het gebied van interieurdesigns van restaurants en bars in de wereld.

In totaal zijn 536 bedrijven uit 70 landen genomineerd in verschillende categorieën. Vijf van de genomineerde locaties komen uit Nederland waaronder de Gerardushoeve uit Epen. Het restaurant van de Gerardushoeve is in 2018 op spectaculaire wijze binnen slechts vijf weken getransformeerd door de Nederlandse topdesigner Hans Kuijten. Kuijten kreeg de opdracht mee om de visie, het DNA en de unieke storytelling van de Gerardushoeve om te zetten in nieuw design voor het restaurant.

Hans Kuijten
Het nieuwe design moest een warme en gezellige sfeer uitstralen met een metropolitaanse look and feel. Dit in contrast met de prachtige landelijke omgeving en karakter van de regio. Een uitdagende klus aldus Kuijten, “Ik heb met heel veel plezier aan deze opdracht gewerkt. Je weet natuurlijk nooit wat je aantreft en met wie je te maken krijgt qua opdrachtgevers. Het werd me al snel duidelijk dat ik met Eugene en Judith Vaessen twee metgezellen had waarmee ik letterlijk en figuurlijk bergen kon verzetten. Ik kreeg van hen het vertrouwen en alle vrijheid om mijn stempel op het project te drukken. Hierna ben ik rigoureus aan de slag gegaan en hebben we elkaar gedurende het proces tot grote hoogten weten te stuwen. Een proces waar overigens geen plaats was voor compromissen. Er werd niet bezuinigd op de kwaliteit van materialen en de praktische workflow van het bedrijf mocht niet onder het nieuwe design leiden met als resultaat een prachtig restaurant met dito uitstraling. Ik durf zelfs te stellen, en achteraf realiseer ik me dat dit niet vaak gebeurt, maar dit project werd gedurende de uitvoering nog veel mooier dan hetgeen we aanvankelijk op de tekentafel hadden liggen. En dat is een groot compliment aan allen die meegewerkt hebben aan de nieuwe Gerardushoeve.”

Gasten tevreden
Judith Vaessen van de Gerardushoeve, vult aan. “Hans is een creator pur sang, wij hadden direct een click met elkaar. Gaandeweg het proces werd het interieur steeds rijker en fraaier. De grootste uitdaging bestond echter uit het realiseren van deze complete  metamorfose binnen 5 weken, normaal staan daar 14 weken voor. We vonden het daarnaast ook spannend of onze gasten, die in leeftijd nogal variëren, het nieuwe design wel konden waarderen. Dat weet je natuurlijk nooit van tevoren maar de reacties zijn louter enthousiast en dat geeft ons veel voldoening over de keuzes die we destijds met Hans hebben gemaakt.”

Eer
De Gerardushoeve is begin 2019 voorgedragen om deel te nemen aan de Restaurant & Bar design award. Dat is op zich al zeer bijzonder legt Eugène Vaessen uit. “Zeker als je ziet welke projecten op welke locaties ook meedingen naar de prijzen, prachtige  designs van wereldberoemde designers in steden zoals New York, Parijs, Shanghai en Sydney. Dat wij in dit lijstje staan met ons restaurant uit Epen is haast niet te bevatten. Het is een ongelooflijke eer en een onderstreping van de kwaliteiten van Hans van Kuijten en alle partners die samen met ons dit project zijn aangegaan.”

Verder verloop
De Gerardushoeve moet nu nog even geduld hebben als de jury weldra aan de slag gaat met het beoordelen van alle designs. Op 14 april jl. moesten alle genomineerden hun designs hebben ingediend voor de jury. Op 18 juni aanstaande wordt de shortlist  bekendgemaakt waarna begin oktober de winnaars in London worden geëerd.

Artikel delen