Branchenieuws

Grootste openlucht restaurant van Nederland

Van 29 mei t/m 2 juni wordt de Amsterdamse Westergasfabriek voor de 12de keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Meer dan 110 zorgvuldig geselecteerde Rollende Keukens rollen het lange Hemelvaartsweekend naar het Westerpark voor dit gratis buurtfeest.

Uit de recente Buurtenquête Omwonenden Westerpark van de Gemeente Amsterdam is gebleken dat 51% van de buurtbewoners Het Weekend van de Rollende Keukens bezoekt. Yonina de Ruijter, directeur Stichting Rollende Keukens hierover: “Het is
geweldig dat wat als feestje voor park en buurt in 2008 begon, nog altijd door zo’n groot deel van onze buren wordt bezocht! Dit is volgens mij een direct gevolg van de laagdrempeligheid van het evenement en de diversiteit aan voedsel, vermaak en bezoekers.”

Durf te leven & eten!
Op de woensdag voor Hemelvaart zal de Kreeft zijn scharen spreiden en neerdalen op het gras van het manifestatieterrein. Jong, oud, uit de buurt of juist van ver: iedereen kan onder de zon of sterren weer genieten van ter plekke bereidde lekkernijen. Er is zoals altijd veel zorg besteed aan de selectie van (inter)nationale Rollende Keukens. Zo kan je verdwalen met een exotisch hapje uit de hand, ontspannen met een lekker bordje aan tafel, proosten met een speciaal biertje of interessant doen met een mooi glas wijn. Gedurende het hele Weekend verzorgen alle keukens en de vier podia live optredens, zodat ook iedere muzieksmaak volop aan bod komt.

Vertrouwd & Nieuw
Genoeg blijft na al die jaren bij het oude: de toegang is voor iedereen gratis, de kleurrijke barren werken nog altijd niet met muntjes (PIN ONLY!) en je aangeschafte glas blijft jouw souvenir. Maar er staat ook genoeg nieuws op het menu. In de historische circustent La Pilseria kan je dit jaar bij La Taqueria terecht voor verse maïstortilla’s met frisse vullingen. En in swingpaleis Club de Ville opent dit jaar Villa Verde. Een authentieke ‘trattoria vegetariana’ waar je bij een eigen tafeltje kan aanschuiven voor antipasti, houtovenpizza’s en pasta’s zónder dieren.“Kortom, laat komend (extra lange) Hemelvaartsweekend de dagelijkse realiteit voor wat die is en ontsnap naar het grootste buurtfeest van Amsterdam en omstreken

Reacties

Reactie toevoegen