Branchenieuws

''Het draait vooral om restaurantbelevingen''

Deze zomer heeft ESTIDA, interior design & concept development, drie bijzondere restaurants gerealiseerd die de trend van verluxing in de horeca weerspiegelen. Er is gewerkt met luxe materialen en mooie stoffen die een warme sfeer creëren. Interieurs die uitnodigen tot een comfortabel verblijf waar je nog even wilt blijven zitten. Uiteraard vergezeld van heerlijk eten en drinken.

ESTIDA ontwerpt interieurs en ontwikkelt horecaconcepten. Zowel in Nederland als daarbuiten creëren zij nieuwe belevingswerelden in gerenommeerde hotels, cafés en restaurants. Michel Ruijgrok, jurylid van de Entree Awards, is art director en eigenaar van ESTIDA. Hij omschrijft zichzelf als ontwerper van gastvrijheid en heeft daar in al meer dan 25 jaar ervaring. ''Mijn vak gaat om gastvrijheid. Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Ik houd van uitbundig en veel. Van een sfeer creëren waarbij de gasten zich prettig voelen. Een totaalbeleving die zich door vertaalt in alle zintuigen en die herinneringen maakt waar je blij van wordt.”

Restaurant Comer, Egmond aan Zee
In de duinen in Egmond aan Zee werd recentelijk Restaurant Comer by Polonio geopend. Onder leiding van de van oorsprong Spaanse chef José Polonio worden hier heerlijke Mediterraanse gerechten geserveerd met veel aandacht voor vlees, vis en fruits de mer.  ESTIDA vertaalde de beleving van eten en drinken in verschillende courts met ieder hun eigen uitstraling. Zo is er een grote open keuken, een koffiebar, wijnbar, bierbar, cocktailstation en een oesterbar. Er is een lounge gecreëerd aan het raam met uitzicht op de duinen en de zee en een verhoogde lounge bij de openhaard zodat je over de gasten heen kijkt en het zicht naar buiten behoudt. Er is gewerkt met natuurlijke, luxe materialen, veel groene planten en een rustig kleurpalet die bijdragen aan een ontspannen sfeer. Dit restaurant leent zich uitermate goed voor een lunch die overgaat in een borrel. 

Primeur: Toujours, Haarlem
De urban frenchy bistro Toujours in Haarlem krijgt een complete restyling. ESTIDA werd ingeschakeld om de zaak een upgrade te geven. Er kwam een sfeer van een ‘bistro boudoir’, met veel spiegels, messing, geprinte fluwelen stoffen in combinatie met een stoere betonnen bar. Op de vloer Marokkaanse tegels die fungeren als een rode loper en gasten verleiden om naar binnen te gaan. De stoffen zijn speciaal voor Toujours ontwikkeld en handbeschilderd met afbeeldingen van Oost-Indische kers en pioenrozen. De zaak en het terras blijven gedurende de verbouwing gewoon open. In de nazomer is Toujours, bistro boudoir, een feit. Het menu met klassieke Franse gerechten en een funky Amerikaanse twist blijft ongewijzigd. 
Oude Groenmarkt 10-12, 2011 HL Haarlem | Restauranttoujours.nl

Restaurant De Hoofdwacht in Gorinchem
Restaurant De Hoofdwacht in Gorinchem is gevestigd in een historisch pand en beschikt over twee verdiepingen met verschillende ruimten. Het interieur was aan vernieuwing toe. Aan ESTIDA de eer om de stijlkenmerken te behouden, een moderne twist aan het interieur te geven en elke ruimte aantrekkelijk te maken. Het interieur kreeg een aantal opvallende items, zoals art-deco elementen en de metershoge luifelkast die vanaf de bar beneden doorloopt via de vide naar de bovenste etage. Het Wijnhuis op de begane grond is getransformeerd naar een eigentijdse ruimte met bakstenen wanden, muurschildering en riante, comfortabele banken met aaibare stoffen. Een heerlijke plek voor een goed glas wijn, al dat niet vergezeld door een lunch of diner. 

In de afbeeldingen hieronder ziet u interieurfoto's en -renders. 

Reacties

Reactie toevoegen