Horeca-opening: Le Pristine in Antwerpen (B)

Horeca-opening: Le Pristine in Antwerpen (B)

Volgende week opent fine casual dining restaurant Le Pristine van Sergio Herman in hartje Antwerpen. Een concept dat tot stand kwam in samenwerking met designbureau Space Copenhagen en Italiaans lifestyle-merk Verso.

In het modecentrum van Antwerpen openen volgende week op 14 juli Le Pristine en Le Pristine Café. Een à la carte restaurant en walk-in bar. De pijlers van Sergio Herman’s organisatie, food, fashion, design, art en music, treden in dit innovatieve restaurant sterk op de voorgrond. Kijk onder het bericht voor de bijzondere foto's.

Totaalbeleving

Le Pristine is een totaalbeleving waar oog voor detail en kwaliteit de rode draad zijn. In de keuken brengt Herman met zijn chefs een eerbetoon aan Italië met een knipoog naar zijn eigen Zeeuwse oorsprong. Het interieur is van de hand van het internationaal gerenommeerde Space Copenhagen in samenwerking met Antwerps architectenbureau Verhamme + De Vel. Met Verso Antwerp als partner werd de Italiaanse klasse in Le Pristine op alle vlakken doorgetrokken. Het concept en de routing van het restaurant, de kunst en alle designobjecten werden zorgvuldig uitgekozen door Herman in samenwerking met zijn creatieve studio SH19. De combinatie van food, fashion, design, art en music maken van Le Pristine een ongezien hedendaags concept in Antwerpen. 

Wereldse zaak

“Met Verso als partner in Le Pristine heb ik een ideale match gevonden. Het is nu drie jaar geleden dat ik door Luc Dheedene werd gevraagd of ik samen met Verso in dit nieuwe project wilde stappen. Ik ken de familie Dheedene al vele jaren en als shopper was ik ook bekend met de kwaliteit en het oog voor detail van het hele Verso team. Nadat ik het naastgelegen pand had bezocht zag ik onmiddellijk de opportuniteit om hier een wereldse zaak neer te zetten. Ik voelde een ruimte met een architectuur die je naar de keel grijpt, midden in het fashion district van Antwerpen, en wist dat ik deze unieke kans niet voorbij mocht laten gaan. Verso’s en mijn ambitie hebben elkaar gevonden en dat voel je van zodra je binnenstapt bij Le Pristine.”, aldus Herman. Verso staat internationaal bekend om zijn high-end fashion collecties en is een van de grootste namen in de Belgische fashion industrie. De Italiaanse klasse en flair die Herman in de keuken van Le Pristine opzoekt is al vanaf dag één een belangrijke pijler van Verso. Door die gedeelde liefde voor klasse en kwaliteit werd Italië de connectie tussen beide zaken. De doorgang die voorzien werd tussen Le Pristine en Verso zet de sterke samenwerking nog eens extra in de kijker. Le Pristine en Verso zullen daarnaast ook samen producten op de markt brengen waaronder huisparfums en geurkaarsen. De producten zullen binnenkort in beide zaken te koop zijn. De host en hostessen van Le Pristine worden geheel gekleed door Verso. De chefs in de keuken dragen schoenen en t-shirts naar een ontwerp van Herman in samenwerking met het creatieve team van Verso.

Design met uitersten

Eten in Le Pristine moet een absoluut feest zijn en dat straalt het restaurant tot in de details uit. Het hedendaagse en internationale interieur is van de hand van het Deense Space Copenhagen in samenwerking met het Antwerpse Verhamme + De Vel architecten. Space Copenhagen zoekt in al hun projecten naar een balans tussen uitersten: klassiek en modern, organisch en industrieel, licht en schaduw. Le Pristine is een project dat daar perfect bij aansluit in zijn zoektocht naar een balans tussen Zeeuwse terroir en Italiaanse flair, tussen uitbundigheid en minimalistische klasse. Lokale partner Verhamme + De Vel architecten zorgde voor de verbinding en communicatie tussen Kopenhagen en Antwerpen. In Le Pristine een uitzonderlijk brede collectie aan kunst van bevriende artiesten waar al vaker mee werd samengewerkt door de Sergio Herman Hospitality Group. Zo ontwierp Sabine Marcelis speciaal voor Le Pristine een unieke bar in haar geclaimde cast resin techniek. Maarten Baas en Bertjan Pot ontwierpen de decoratieve verlichting in het restaurant alsook het spectaculaire receptiemeubel. Frederik Molenschot ontwierp de klassevolle barlampen van Le Pristine Café en de 5 meter hoge ‘Hacked Cheese’ installatie in het restaurant. Rotganzen is een design collectief die de melted disco balls op maat hebben ontworpen en die mede de feestelijke identiteit aan Le Pristine geven. De Antwerpse kunstenaar Rinus Van De Velde zet met zijn 3 x 3.60 meter monumentale werk 'As much as you are forever connecting’ de kroon op het hoofd van Le Pristine. Antwerpse florist Mark Colle van Baltimore Flowers werkte eerder al voor Raf Simons en Dior en voorziet nu Le Pristine café van een decoratieve florale installatie.

Bekende chefs

Sergio Herman staat niet zelf achter het fornuis, dat zijn Chris Blom (Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic) en Thomas D’Hooghe (Clandestino, Hemelrijk, Pure C). De restaurantmanager wordt Willem Van den Broeck (in 2010 benoemd tot beste sommelier van België), maître is Carl Verrelst (Luzine, Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic) en assistent-maître Willem Broos (The Jane, dEssensi). In zowel Le Pristine als Le Pristine Café zullen gerechten worden gepresenteerd op de tableware collecties van Sergio Herman voor Serax. In Le Pristine Café worden naast Herman’s kookboeken en gedroogde pasta’s ook producten onder het eigen foodlabel ‘Maison Le Pristine’ verkocht waaronder Italiaanse zwarte Taggiasche olijven, tomaten passata en bokalen met ingelegde groenten. Sergio Herman en bar- en cocktailspecialist Paul Morel werken al zo’n tien jaar samen voor verscheidene projecten. Een samenwerking die, net als de cocktails, berust op een duidelijk evenwicht: Herman levert ideeën en inspiratie aan, Morel werkt deze uit en brengt ze op smaak. Bij Le Pristine zullen cocktails als Sergio’s Truffle Negroni en Le Pristine Spritz op het menu staan. De cocktails kunnen zowel aan de bar in Le Pristine café als aan tafel in Le Pristine besteld worden. Reserveren voor Le Pristine kan nu al via www.lepristine.com

Kijk hier voor meer onlangs geopende restaurants in Nederland.

 

Artikel delen