Branchenieuws

Nieuw in de Foodhallen R'dam: flammkuchen

De veroemde delicatesse uit de Elzas is nu ook te krijgen op de Kop van Zuid. 

Vanaf 1 september 2019 is de Foodhallen Rotterdam een keuken rijker. Bij Pignon’s FLAMMKUCHEN kun je smullen van rijk belegde flammkuchen, gebakken in een houtoven volgens authentiek recept. Het wereldberoemde gerecht uit de Elzas heeft een knapperige en flinterdunne bodem en wordt belegd met verschillende toppings. Pignon’s FLAMMKUCHEN komt in de Foodhallen Rotterdam pal naast de wijnbar: dé plek om de krokante gerechten te combineren met een goed glas wijn.

Flammkuchen
Flammkuchen komen oorspronkelijk uit de Elzas, een Franse streek die vroeger meerdere malen tot Duitsland behoorde. Omdat het gebied aan Duitsland en Zwitserland grenst, hebben veel plaatsnamen, gerechten en wijnen uit de streek een Duitse naam. Het recept van de flammkuchen gaat terug naar de bakkers uit het gebied, die overgebleven deeg gebruikten om de temperatuur van hun door hout gestookte broodoven te meten. Eenmaal afgebakken werd het dunne, knapperige deeg belegd met de lekkerste streekgerechten.

Acht toppings
Pignon’s FLAMMKUCHEN maakt zelf een fluweelzacht deeg dat uitsluitend uit hoogwaardig Elzasser Weissen Mehl bestaat: de lichtste bloemsoort ter wereld. Puur natuur en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Ook aan het deeg worden geen additieven of gist toegevoegd. De flammkuchen van Pignon’s komen in twee formaten, voor jou alleen of om te delen. Naast de klassieke flammkuchen zijn er ook vega en zoete varianten. Voor vlees en vis kun je bijvoorbeeld kiezen uit een topping van rauwe ham, vijg, lamsoor en granaatappel, of zalm, feta en kappertjes. Ook staat er een heerlijke variant met rookworst, appel en zuurkool op het menu. Liever vega? Kies dan voor groene asperges met rode ui en zongedroogde tomaatjes, of roquefort met stoofpeer, walnoot en honing. Voor liefhebbers van zoet is er een flammkuche met banaan, kokosvlokken, crushed M&M’s en karamel.

Over de Foodhallen Rotterdam
De Foodhallen Rotterdam, het zusje van de hallen in de hoofdstad, bevindt zich in het monumentale pakhuis Pakhuismeesteren, op één van de mooiste en spannendste plekken van de stad. Het gebouw werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen in op te slaan. Nu is het een geliefde verzamelplek voor lekker eten en drinken van over de hele wereld, met gerechten uit vijftien verschillende keukens. In het industriële gebouw zijn de rauwe randjes van het oude pakhuis behouden, zoals hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Net als de zeelieden die in de vorige eeuw het gebied bevolkten, eet je in de Foodhallen gezellig samen aan comfortabele, houten tafels. Het centrale punt is de bar in het midden van de hal, met onder andere ambachtelijke en lokale bieren en internationale wijnklassiekers. Iedere dinsdag kun je in de Foodhallen genieten van topartiesten die live komen spelen tijdens Bands & Bites. 

Reacties

Reactie toevoegen