Opening soon: Codium in Goes

Opening soon: Codium in Goes

Restaurant Codium, een nieuw restaurant in Goes opent medio augustus.

Medio augustus openen Wouter Kik en Jean Luc Etienne hun eigen restaurant Codium in een compleet vernieuwd pand op de Vlasmarkt 6 in Goes. Restaurant Codium telt 50 zitplaatsen. Het is geopend voor diner van dinsdag t/m zaterdag en vrijdag ook voor de lunch. Op de kaart staat een gastronomisch menu van 4 tot 8 gangen en a la carte is ook mogelijk.

De keuken van Restaurant Codium
De kookstijl van Wouter Kik is eigentijds, fris en licht, maar met diepe smaken. Het Zeeuwse product staat centraal, en internationale invloeden komen subtiel terug in de gerechten. Naast vis, vlees, schaal- en schelpdieren, wordt er ook veel gewerkt met groenten en kruiden. Kik: ''Creativiteit, kwaliteit, en topservice met een persoonlijk karakter in een bruisende sfeer, dat is Restaurant Codium''. De producten waarmee de keuken van Codium werkt, zijn zoveel mogelijk lokaal en biologisch. Het wordt een kleinschalig, maar ruim opgezet restaurant. Zo kan er volledig gefocust worden op de gasten en kan de keuken inzoomen op de kleinste details om de lunch of het diner zo bijzonder mogelijk te maken en de kwaliteit van de producten te waarborgen.

Een veelbelovend team
De verwachtingen van de keuken zijn hoog, gezien de ervaringen van Kik. Hij was o.a. keukenchef van de Kromme Watergang**, chef-kok van de Vierbannen, en was werkzaam bij Manoir Restaurant Inter Scaldes***. Allen Zeeuwse restaurants op topniveau. Jean Luc werkt ook flink wat jaren in de Nederlandse top horeca. Hij werkte o.a. bij Savelberg*, Moshik**, FG** en Parkheuvel**. Hij is meester in het combineren van de perfecte wijn bij het juiste gerecht. In 2018 won hij de prijs wijn/spijs specialist van het jaar, uitgereikt door Proefschrift Restaurant Awards. Jean Luc en Wouter werkte eerder samen bij de Vierbannen.

Restaurant Codium krijgt zijn eigen wijn
De wijnen worden geselecteerd op culinaire inzetbaarheid bij de gerechten waarbij authenticiteit, respect voor de natuur en prijs-kwaliteit een belangrijke rol spelen. De eerste wijn uit deze selectie is speciaal gebotteld voor Restaurant Codium, een Riesling uit de Mosel. Ook komt er een deel in de wijnkaart met wijnen die Jean Luc beschouwd als beste van de wereld.

Codium
Kik over de naam van het restaurant: ‘Codium is een zeewier. Het is een duurzaam Zeeuws product. Codium staat voor kwaliteit. De naam staat symbool voor gerechten op topniveau. Zeewier doet denken aan de geur van de zee en het strand. Het is iets typerends voor Zeeland. Het vrije gevoel van Zeeland, de verse producten van Zeeland, de allure van Zeeland. Alles is te vinden in de naam Codium’.

 

Artikel delen