Parkzicht wordt Thym by Parkzicht

Parkzicht wordt Thym by Parkzicht

Een paar jaar geleden stond Hotel en Restaurant Parkzicht nog aan het randje van de afgrond. Nu is het er drukker dan ooit. De reden van deze drastische verandering? Nieuw leiderschap.

In 2012 nemen Nicky en Derk van Westenbrugge – destijds beide 26 jaar oud –  hotel-restaurant Parkzicht over. Door een faillissement wordt die beslissing snel genomen. “We zijn zonder business plan begonnen,” vertelt Nicky. “Het was toen simpelweg ja of nee. We kozen voor ja.” Plotseling 45 man personeel, vergunningen moeten aanvragen, te maken krijgen met regels waar je voorheen nog nooit van gehoord had.

Nieuwe uitstraling
Een hotel-restaurant overnemen is geen eitje. Toch lukt het Nicky en Derk om het tij te doen keren. En bij dat succes, hoort een nieuwe uitstraling. Het restaurant van Hotel Parkzicht heeft een nieuw jasje gekregen – en een nieuwe naam: Thym by Parkzicht. “We hebben het gevoel er nu onze eigen identiteit aan te hebben gegeven” geeft Derk aan. De naam Thym slaat niet alleen op het Franse kruid. Het is ook een verwijzing naar de locatie van het restaurant: de Alberdingk Thijmlaan in de Eindhovense wijk Elzent-Zuid. Het hotel, een statig jarendertig pand, is direct gelegen aan het Stadswandelpark met een prachtig zonneterras op zomerse dagen. In het warme, sfeervolle interieur – ontworpen door King Kongs – komen de jaren dertig prominent naar voren. Combineer dit met het professionele en hartelijke team en je voelt je direct thuis. 

Grote glimlach
Thym by Parkzicht is het resultaat van een passie voor Brabantse gastvrijheid en de moderne Frans-Europese keuken. Het restaurant combineert een ontspannen, intieme sfeer moeiteloos met hoogstaande, herkenbare kwaliteit. Je kan er aanschuiven voor informele avonden, maar ook zakelijk ben je meer dan welkom. Het is dé plek in Eindhoven waar je altijd met een grote glimlach ontvangen wordt. “Wij zijn ervan overtuigd dat positief en coachend leiderschap leidt tot de beste resultaten,” zegt Derk. “We geven ons team graag zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je moet lol met elkaar hebben op de werkvloer en elkaar respecteren. Hierdoor is er een echte Parkzicht familie ontstaan.” De keuken van Thym is een moderne kijk op de authentieke Frans-Europese keuken. Je vindt er ambachtelijke charcuterie en overheerlijke oesters voor bij de borrel, stevig wild, gevogelte, verse vis en lokale groenten bij het diner en overdadige zoetigheden en smaakvolle kazen na. Alles begeleid door bourgondische wijnen.

Zie de foto's hier onder

Artikel delen