[Preview] Hotel nhow Amsterdam RAI

[Preview] Hotel nhow Amsterdam RAI

In het eerste kwartaal van 2020 opent nhow Amsterdam RAI haar deuren. Dit hotel, gelegen op het RAI-complex: in de driehoek van de Europa Boulevard, de snelweg A10 en de RAI Amsterdam, beschikt over 650 kamers en is daarmee het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux.

nhow Amsterdam RAI behoort tot het onconventionele merk ‘nhow’, het lifestyle merk van NH Hotel Group. Deze hotels hebben ieder een uitzonderlijk design, ontworpen door gerenommeerde architecten. Na de opening van nhow Rotterdam in 2014 werkt NH Hotel Group voor de tweede keer samen met OMA (Office for Metropolitan Architecture), opgericht door de bekende architect Rem Koolhaas.

Ontwerp
Architectenbureau OMA is verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp van nhow Amsterdam RAI. In het hotel komen hedendaagse kunst, design, gastronomie en culturele uitingen samen. nhow Amsterdam RAI wordt een plek voor toeristen, zakenreizigers en lokale Amsterdammers. Het interieurdesign is ontworpen door NEXT Architects in samenwerking met GLG/MVSA Architects die ook de andere hotels uit de nhow portfolio heeft voorzien van het interieur. Het hotel heeft 6 verschillende kamerdesigns en 4 verschillende kamertypen die zijn geïnspireerd op de 6 zijden van het gebouw: Zuid, Oost, Noord, Zuidwest, Zuidoost en Noordwest. De kamerhoge ramen bieden een uitzicht op de stad.

Personeel
Om het juiste personeel te vinden, opende nhow Amsterdam RAI op 11 november 2019 speciaal haar deuren voor een rondleiding als onderdeel van het nhow Crew Fest. 300 geïnteresseerden schreven zich vooraf in via de speciale website. Ze waren in de gelegenheid om kennis te maken met het gebouw, de nhow merkervaring, de toekomstige collega’s en de beschikbare vacatures. Daarnaast konden geïnteresseerde speeddaten met het nhow team. General Manager nhow Amsterdam RAI Hermann Spatt: “Het onboarden van de crew voor ons hotel is zeer succesvol gestart. Wij kijken er nu al naar uit om samen met onze creatieve, internationale en service-gerichte crew al onze gasten te verwelkomen.”

Artikel delen