[Preview] MAI in Amsterdam

[Preview] MAI in Amsterdam

Vondel Hotels voegt MAI Amsterdam in historisch stadsdeel China Town toe aan boutique hotel collectie.

Vondel Hotels (2003) voegt met MAI Amsterdam het negende 4-sterren boutique hotel toe aan the inspiring collection. Gevestigd aan Geldersekade 30 en met Zeedijk in de achtertuin is het hotel gelegen in het hart van één van de meest cultureel historische wijken van de stad, China Town. Het hotel – met 81 kamers – heeft een Aziatisch geïnspireerd concept en interieur design en viert hiermee de cultuurgeschiedenis van het pand en de buurt.

Herbouw en herleef.

Hotelier en oprichter Arjen van den Hof laat zich bij ieder nieuw project inspireren door de historie  van het pand. De Vondel Hotels collectie is daarom uitsluitend gevestigd in panden met een unieke en verhaal vertellende historie. Van den Hof brengt zo verleden en heden samen in authentieke hotel concepten en interieur designs. Het pand waar nieuwste aanwinst MAI Amsterdam in is gevestigd sluit dan ook perfect aan bij de visie van het bedrijf.  De bouw van het hotel op de Geldersekade begon in de zomer van 2018 en na anderhalf jaar verbouwen en renoveren staat de opening voor februari 2020 op de agenda. Eveneens zal dan de lang gesloten Elleboogsteeg wederom toegankelijk worden om te dienen als doorloop tussen de Zeedijk en Geldersekade.

Geïnspireerd door historie

Enthousiast door de historie en culturele achtergrond van het pand en de buurt creëerde van den Hof dit keer een Aziatisch geïnspireerd boutique hotel.
Het gehele hotel is verrijkt met kunstwerken gemaakt door modeontwerper Claes Iversen. In zijn abstracte Aziatische kunstserie combineerde Iversen de foto’s die hij nam van Chinese architectuur en Japanse bloesems met verf, borduursels en ander origineel gekozen materialen. Met 81 stijlvol ingerichte kamers, adembenemend uitzicht op de stad & grachten en de vele artistieke eyecatchers, verzekerd MAI Amsterdam een originele hotelervaring.

Centrale ligging 

Door de centrale ligging, vele must-see bezienswaardigheden om de hoek zoals de Nieuwmarkt, de Dam, de Wallen en op slechts 5 minuten loopafstand van het Centraal Station, dient het hotel als ideale thuisbasis voor het ontdekken van Amsterdam. Naast de ontwikkeling van het hotel liggen er betreft dit project ook plannen voor een restaurant en atelier op de tekentafel van Vondel Hotels. 

Artikel delen