Start nieuwbouw 3-sterrenhotel Venlo

Tags: hotel

Start nieuwbouw 3-sterrenhotel Venlo

Op de plek waar voorheen het Stationshotel in Venlo was gevestigd is gestart met de bouw van een nieuw hotel.

Op dinsdag 11 juni is door wethouder Erwin Boom het startsein gegeven voor de nieuwbouw. Samen met de toekomstige exploitant en alle betrokken partijen die het hotel gaan realiseren is er geproost op een goede start. De bouw zal ongeveer één jaar in beslag nemen.

Concept
Het nieuw te realiseren hotel zal ingericht worden naar een driesterren classificatie. Het hotel krijgt 34 kamers die opgedeeld worden in comfort kamers en deluxe kamers. Het afgelopen jaar is tevens hard gewerkt aan de totstandkoming van een uniek concept. De gehele klantreis is bepaald en op basis hiervan is de inrichting en het te realiseren niveau bepaald. “De naam van het nieuwe hotel zal komend jaar worden gepresenteerd, dit houden wij nog even geheim”, aldus exploitant Gijs Hendrikx.  

Locatie
“De locatie voor het hotel is perfect, de ontwikkelingen van de Keulsepoort en de plannen die de gemeente hierbij heeft, zijn natuurlijk goed,” zo vervolgt Hendrikx. “De ligging ten opzichte van het station, op steenworpafstand, speelt ook een belangrijke rol. Daarnaast is het Limburgs Museum natuurlijk een belangrijke trekpleister. Dit hebben wij kunnen ervaren met de Evert Thielen tentoonstelling. Het was jammer dat wij nog niet open waren. Daarnaast heeft de regio Venlo en Noord-Limburg in het bijzonder zeer veel te bieden. Van ontspanning in de Maasduinen, winkelen, eten en uitgaan tot en met talrijke zakelijke evenementen en uiteraard het brede cultuuraanbod op het gebied van theater en kunst.”

De Maaspoort
Dat laatste is zeer belangrijk en als voorbeeld noemt Gijs Hendrikx de samenwerking met De Maaspoort Theater en Events. “Samenwerken is belangrijk, uiteindelijk bereik je samen meer dan alleen. Dit zie ik nu ook voor me met beide musea die aan de Keulsepoort zijn gevestigd. Het Limburgs museum en binnenkort het Museum Van Bommel Van Dam. Maar vergeet hierin zeer zeker niet de binnenstad, Venlo heeft zoveel te bieden! Net als met het Theaterhotel Venlo kijk ik er naar uit om met het nieuwe hotel iets toe te voegen aan de beleving van Venlo en omgeving door innig samen te werken met alle partijen.”

 

Artikel delen