Branchenieuws
Foto ESTIDA

Toilet als eyecatcher bij Horecawerf

ESTIDA heeft een sprookjestoilet gerealiseerd bij Horecawerf Amsterdam. 

Horecawerf Amsterdam wordt vernieuwd. Deze showroom met zelfstandige specialisten op het gebied van interieur, food, techniek en dienstverlening voor de horecabranche ondergaat een complete restyling. ESTIDA, bureau in interieurdesign en conceptontwikkeling, werd gevraagd om de nieuwe toiletgroep te realiseren en die uitdaging gingen ze graag aan. Met een spectaculair resultaat als gevolg waarbij het toilet een van de eyecatchers is geworden van de Horecawerf.

Ontmoetingsplek en rustruimte
“Het toilet moet een beleving zijn en kan juist in de horeca een spraakmakende plek zijn. Denk aan horecazaken die naam en faam hebben gemaakt mede dankzij hun bijzondere toilet, zoals het toilet van restaurant Sketch in Londen. Daarnaast fungeert het als ontmoetingsruimte. Een plek waar je elkaar tegenkomt of elkaar even separaat van de groep spreekt. Tevens is het een plek waar je je even terug trekt, een rustmoment met een andere energie. Al die aspecten hebben we verwerkt in dit ontwerp”, aldus ontwerper en Entree Awards jurylid Michel Ruijgrok van ESTIDA.

Handgeschilderde veldbloemen en vlinders
De toiletruimte bestaat uit een ovale ruimte met een centraal wastafelmeubel met daaromheen de toiletcabines. Er is gekozen voor een genderneutraal toilet, zonder urinoirs maar met een minder validen toilet. De wanden en deuren zijn beschilderd met veldbloemen en driedimensionale vlinders, een ontwerp van Elisabeth Ruijgrok. De ovalen vorm van het koofplafond wordt weerspiegeld in de terrazzo vloer. Het wastafelmeubel beschikt over 3 waskommen met messing en groene tinten en bijpassende messing spiegels. Aan weerzijde prijken twee comfortabele poefen bekleed met fluwelen stoffen. De plafondhoge toiletdeuren zijn voorzien van tailormade messing grepen. De toiletcabines beschikken over verschillende metallic achterwanden zodat ze allemaal verschillend zijn. Eén cabines is vergroot en heeft naast een toilet tevens een kaptafel met zitje. Deze toiletten zijn het ultieme voorbeeld van hoe je van een noodzakelijke ruimte een enorme toegevoegde waarde kan creëren. Een inspiratiebron of relaxruimte, in ieder geval een plek die iets bij iemand los maakt.

 

Reacties

Reactie toevoegen