Veganresto Konijnenvoer opent in Arnhem

Veganresto Konijnenvoer opent in Arnhem

Veganistische restaurants schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Zo opent in Arnhem op vrijdag 13 juli een volledig veganistisch restaurant met een wel heel bijzondere naam: Konijnenvoer. 

Dat schrijft De Gelderlander. Konijnenvoer bestond al enkele maanden in Arnhem als pop-uprestaurant en stond op meerdere festivals. Zo werd onder meer de keuken van restaurant Graaf Otto in de stad voor een avond overgenomen. Bij café TAPE werden acht weken lang veganistische gerechten klaargemaakt. 

Mediterraans karakter
"In een eigen pand kunnen we straks nog meer uitpakken’’, zegt eigenaar Demian Parasmo tegen het AD. "Ik kijk er nu al naar uit mijn eigen gerechten te kunnen koken.’’ Bezoekers van Konijnenvoer vinden vanaf midden juli vooral 'comfort en soul foods' op de menukaart, zoals een lasagne of pasta. Vanwege zijn Italiaanse roots krijgen veel gerechten een Mediterraans karakter, vertelt Parasmo. 

Opvallende naam
De naam Konijnenvoer is grappig bedoeld, vervolgt Parasmo. "Een beetje om het taboe aan te stippen. Bij veganistisch eten denken veel mensen meteen dat het gaat om bleekselderij en wortelen. Maar het kan ook gyros of mac and cheese zijn, alleen dan plantaardig. Ik heb er alle vertrouwen in dat een veganistisch restaurant goed gaat lopen in Arnhem. We gaan het in ieder geval vier maanden proberen en daarna kijken we verder. Onze naam vindt 99 procent van de mensen in ieder geval grappig. Maar het blijft maar een naam. Het gaat om het eten en ook daar hebben we als pop-uprestaurant al veel positieve reacties op gehad.’’

Artikel delen