Vijf veel belovende horeca-openingen in 2020!

Vijf veel belovende horeca-openingen in 2020!

2020 is net van start gegaan en de vooruitzichten zijn veelbelovend. De komende maanden openen namelijk weer veel nieuwe en bijzondere horecabedrijven hun deuren. Houd deze vijf in de gaten!

Tekst: Iris Kranenburg

1. FoodMerckt in Groningen – april/mei

In het gloednieuwe hoekpand Merckt op de Groningse Grote Markt, ontworpen door Powerhouse Company, opent binnenkort horecaconcept FoodMerckt. Verspreid over drie verdiepingen, waarvan één ondergrondse, komen achttien foodstands en meerdere bars. Een spectaculaire wijnrobot bedient bezoekers van alle bars én de slijterij in de kelder met een zelfontwikkeld systeem. Over meerdere verdiepingen zijn bovendien brouwketels voor Merckt-bier en een tweede stokerij van Mofongo’s Distillery voor whisky, moutwijn en rum gesitueerd. Daarnaast komen er een koffiebranderij in samenwerking met Tiktak/Segafredo en een rooftopbar met cabriodak. Initiatiefnemer is Patrick Beijk, onder andere eigenaar van cocktailbar Mr. Mofongo in Groningen. mercktgroningen.nl  

 

2. Gouds Glas in Gouda – eind februari

Joost Zekveld opent volgende maand in het oude Wibra-pand Gouds Glas, te vinden naast zijn andere restaurant Gewoon Gouds. De zaak van maar liefst negentig meter diep bestaat uit een brasserie met lange bar, restaurant, vide met wijnbar en terras met buitenbar. Eyecatchers zijn het glazen dak, de glas-in-loodramen met afbeeldingen van kunstenares Helen Verhoeven en de bogen van het zeventiende-eeuwse pand. Op de kaart komen typisch Goudse producten, zoals stroopwafels van Kamphuisen, streekkaas van Oudwijker uit Lopik en bier van Brouwerij de Molen in Bodegraven. De Horeca Fabriek is verantwoordelijk voor het design. goudsglas.nl


 

3. The Harbour Club in Den Haag – half maart

Gasten die straks The Harbour Club in Den Haag betreden, kunnen niet om de haai van dertien meter lang aan het plafond heen. Het restaurant komt op de plek van BINK36 en biedt plaats aan vierhonderd gasten. Met dj’s, zangers en violisten speelt livemuziek een grote rol en met zonnepanelen, inductieplaten, stadsverwarming en gerecyclede tafels van het hout van oude wagonbielzen is ook duurzaamheid een belangrijk thema. Verder worden er bekende evenementen, zoals Family Sunday, Najib Amhali Serveert! en The Harbour Club goes Cabaret, georganiseerd. Eigenaren zijn Joost Verhoeven en Richard van Leeuwen. theharbourclub.com


 

4. Rooftopbar TABU in Amsterdam – mei

Amsterdam-West krijgt een rooftopbar van zevenhonderd vierkante meter in Tel Aviv-stijl, ontworpen door Piet Boon. Hij vertaalt de vrijheid van een zwoele zomerdag en het rafelrandje van Tel Aviv naar een modern interieur. De rooftopbar, die nog geen naam heeft, is een samenwerking tussen vastgoedbedrijf Omnam Group, restaurantmanager Uri Lahav en chef Tomer Agay, die in Tel Aviv ook restaurant Santa Katarina runnen. De nieuwe hotspot is straks te vinden op de tiende etage van het voormalige KPN-complex in Amsterdam Sloterdijk, dat vorig jaar heropende als Ven. In het complex zijn nu hotels, een casino en diverse horecaconcepten te vinden. ven-amsterdam.com


 

5. Polman’s Huis in Utrecht – oktober

Ooit, in 1811, was dit iconische roze pand op de hoek van de Utrechtse Jansdam een herensociëteit. Later deed het dienst als café-restaurant, kerk en van 1985 tot 2016 zat hier grand café Het Polman’s Huis. Utrecht City Hotels, bekend van onder andere het Court Hotel, Hotel 26, Mother Goose, Eye Hotel, Malie Hotel, Hotel Beijers en The Hunfeld, gaat er een nieuw boetiekhotel exploiteren. Daarnaast opent horecagroep Vermaat een bar, restaurant en private dining in het pand. Studio Linse is verantwoordelijk voor het design en neemt als uitgangspunt de rijke historische ornamenten. 

 

Artikel delen