Ikea Amsterdam opent eigen koffiebar

Ikea Amsterdam opent eigen koffiebar

Na de succesvolle pilot in Utrecht opent IKEA Amsterdam deze week de Coffee Bar in de hoofdstedelijke vestiging. Deze toevoeging aan het winkelconcept vormt een gezellige ontmoetingsplek.

Professionele barista's bij Ikea dragen zorg voor heerlijke koffie, ook is er gedacht aan verse sappen. Eventueel met iets lekkers erbij. Met de komst van de Coffee Bar worden er 120 nieuwe zitplaatsen gecreëerd. IKEA test en onderzoekt voortdurend nieuwe concepten; oplossingen die antwoord geven op de wensen, dromen en behoeftes van de klant die inspelen op gemak en meer service. De Coffee Bar bij IKEA Amsterdam is daar een goed voorbeeld van.

Veranderende behoeften
Ramon Cnossen, Kitchen Production manager IKEA FOOD: ''De transformatie heeft voornamelijk te maken met de veranderende vraag van de consument. In het veranderende landschap van retail zien we steeds meer het belang van het verkopen van een inspirende beleving in plaats van een functionele avondmaaltijd of product. Persoonlijke aandacht, inspirerende gerechten en een rustieke omgeving draagt bij een een verhoging van de totale winkelbeleving van een consument. Ons vernieuwde restaurant en nieuwe Coffeebar draagt daar met de nieuwe opzet aan bij. Uiteraard zullen de bekende items zoals het ontbijt, gemarineerde zalm en de Zweedse balletjes blijven en deel uit maken van het vernieuwde concept.'' De Coffee Bar in IKEA Amsterdam is te vinden op de eerste etage, na de roltrap rechts, direct aan het begin van de showroom. Het aparte zitgedeelte geeft klanten de mogelijkheid om heerlijk onderuit te zakken in een fauteuil, inspiratie op te doen uit de diverse koffietafelboeken, elkaar te ontmoeten of te genieten van een rustmoment. En zijn er speciale werkplekken gecreëerd als uitvalbasis voor studenten of mensen die in de buurt werken. Ook is het mogelijk om met een take-away beker de koffie mee te nemen.

Tweede fase
De Coffee Bar is een tweede fase van een reeks verbouwingen om de winkelervaring in IKEA Amsterdam te optimaliseren. Het restaurant en de keuken spoedig. Hoewel online shoppen een grote groeimotor is voor het Zweedse woonwarenhuis en meer dan ooit geïnvesteerd wordt in het verbeteren van digitale winkelmogelijkheden, services en gemak, blijft IKEA fors investeren in de fysieke winkels als belangrijkste ontmoetingsplek voor de klanten. De IKEA Coffee Bar is op maandag t/m zaterdag geopend van 09:30 - 19:30 uur en op zondag van 09:30 - 17:00 uur. 

Artikel delen