La Place opent flagship restaurant in A'dam

La Place opent flagship restaurant in A'dam

La Place opent flagship restaurant in de Kalverstraat Amsterdam.

La Place is terug van weg geweest in de Kalverstraat en heeft deze week haar intrek genomen in het vernieuwde historische pand in Amsterdam. Op ieder moment van de dag zijn Amsterdammers en toeristen bij La Place aan het goede adres voor dagvers gemaakte gerechten. Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner of een tussendoortje. 

Roof Garden Café
Gasten kunnen heerlijk zitten in het restaurant, gerechten meenemen voor onderweg bij La Place Express of uitgebreid genieten van de lekkerste koffie bij de barista in het Roof Garden Café. Dit café op de bovenste etage van het pand is een echte eyecatcher, met veel groene planten en een echte boom. Een unieke plek midden in de stad waar gasten zich uit de drukte van de binnenstad kunnen onttrekken. Colette Cloosterman - van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo - het moederbedrijf van La Place -, verrichte samen met restaurantmanager Martijn Groot en managing director Frank Wubben de openingshandeling, waarmee de nieuwe vestiging feestelijk werd geopend. Frank Wubben, is blij dat het bedrijf weer “thuis” is in de Kalverstraat: “We zijn terug, en sterker dan ooit. Het pand is prachtig geworden en we zijn trots op onze nieuwe heerlijke recepturen, gecreëerd door de chefs van het Food College, dé innovatiemotor van Jumbo en La Place. Zoals gasten van La Place gewend zijn, bestaat het restaurant op de begane grond uit een kleurrijke marktplaats met open keukens en diverse marktkramen. Onze professionele medewerkers maken de eigen, unieke recepten van La Place klaar voor de ogen van de klant. En gebruiken hiervoor verse, eerlijke en waar mogelijk biologische ingrediënten. Volledig in lijn met onze nieuwe campagne ‘Zo smaakt versgemaakt’. We kijken er naar uit om onze gasten vanaf vandaag te laten genieten van onze heerlijke nieuwe gerechten op deze prachtige locatie.”

La Place klassiekers en nieuwe gerechten
Naast een aantal klassiekers als de huisgemaakte appeltaart, is het aanbod in het vernieuwde La Place met tientallen nieuwe gerechten uitgebreid. Deze zijn stuk voor stuk ontwikkeld door de chefs vanuit de foodprincipes dagvers, natuurlijk, huisgemaakt, gezond én lekker. Ook is goed geluisterd naar wensen van de klanten en gekeken naar de trends van morgen, zoals de vraag naar meer vegetarische en biologische producten. De gerechten worden ter plekke met verse ingrediënten door het team bereid met verschillende bereidingstechnieken, zoals grillen, wokken of in een traditionele pizzaoven.

Karakteristiek pand
La Place Kalverstraat is gevestigd in het voormalige V&D warenhuis. Het pand combineert het karakteristieke van de oude historische pakhuizen aan het Rokin met nieuwbouw aan de Kalverstraatzijde. Er zijn twee ingangen: aan de Kalverstraat 203 en het Rokin 160. Het pand bestaat uit drie verdiepingen en is groot en licht opgezet met een glazen dak. Op de begane grond zijn het restaurant en de La Place Express te vinden. Op de eerste verdieping kunnen meer dan 400 gasten plaatsnemen om te genieten van een drankje of maaltijd. Op de tweede verdieping is het groene Roof Garden Café gevestigd. Uiteraard is er overal gratis wifi beschikbaar.

Proeverij voor de hele buurt
Aan de vooravond van de opening waren alle buren welkom om het vernieuwde assortiment voor te proeven: heerlijke oosterse gerechten, gerechten van de grill en als toetje huisgemaakte taartjes. Ook de boeren, telers en veehouders, die garant staan voor de levering van de beste en meest verse producten, waren van de partij. Het restaurant is vanaf vandaag iedere dag geopend van 8.00 tot 22.00 uur.

Benieuwd hoe de opening deze ochtend er uit zag? Kijk hier voor een impressie.

 

 

 

Artikel delen