Innovatie

Bouw circulair hotel A'dam Noord gestart

Op donderdag 9 augustus is de officiele bouw gestart van een circulair hotel in Amsterdam Noord. Het is het tweede hotel in aanbouw binnen het groeiende hotelportfolio van Being Development.

Being Development heeft ook het nhow Amsterdam RAI hotel, een iconisch hotel met 650 kamers, en Aloft Utrecht, het eerste WELL gecertificeerde hotel ter wereld. Het nieuwe 202 kamer tellende hotel, ontworpen door Studioninedots, Delva Landscape Architects en DesignAgency, wordt een plek waar slim ontwerp, innovatie en duurzaamheid - kenmerkend voor ontwikkelingen in het gebied Buiksloterham Amsterdam Noord - bijeenkomen.

Zomer 2019 open
Het hotel wordt gebouwd door Heddes en Ursem, beide onderdeel van het bouwconglomeraat Ballast Nedam. Vanwege het snelle, modulaire bouwproces zal het hotel in de zomer van 2019 al haar deuren openen. 

Duurzame kenmerken
Om haar duurzame ambities te realiseren, implementeert het hotel duurzame kenmerken op verschillende niveaus, met als leidende principes het Circulaire Manifest Buiksloterham. Naast de duurzame voordelen van een modulaire constructie, streeft het hotel naar een ‘BREEAM’ Excellent beoordeling.

Yotel Amsterdam
Dirk Dekker, medeoprichter van Being Development: “We zijn verheugd om te beginnen met de bouw van dit spannende, kwalitatieve en overwegend circulaire hotel. Yotel Amsterdam is een unieke hotelontwikkeling op het gebied van integratie van duurzaamheid, slim ontwerp, technologie en gastvrijheid. Het is ons doel om een inclusieve en positieve omgeving te creëren, waar internationale bezoekers in contact komen met de lokale gemeenschap. Het hotel moedigt een duurzame en gezonde levensstijl aan, wat de visie van ‘een nieuwe lente en een nieuw geluid’ goed weerspiegelt.”
Het hotel, gelegen aan het water en omgeven door een groene oase, wordt geëxploiteerd door YOTEL. Het bevat een openbare lobby, een restaurant, tentoonstellingsruimte en aangrenzende tuin met terras. Een plek waar zowel bezoekers, Amsterdammers als de lokale gemeenschap van kunnen genieten. 

Reacties

afbeelding van Ton Scheefhals

Goedemorgen het zal ongetwijfeld een fantastisch hotel worden. Nu ook nog een prachtige goed doordachte keuken van Bert Muller plaatsen en het hotel staat voor de komende 10 / 15 jaar klaar voor de toekomst!

http://www.bertmuller.nl/grootkeukentechniek/projectontwikkeling

Met vriendelijke groet Ton scheefhals 06-21354161 scheefhals@bertmuller.nl

Reactie toevoegen