Debuut opent eerste horecazaak in A'dam

Debuut opent eerste horecazaak in A'dam

Horecaogroep Debuut heeft een contract getekend met Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie dat in 2019 de deuren opent in de voormalige Diamantbeurs in Amsterdam. Debuut opent hier een all day concept en start daarmee het eerste horecaconcept in Amsterdam.

De voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein wordt momenteel door Zadelhoff en Sijthoff Media in samenwerking met Peak Development herontwikkeld tot hét nieuwe creatieve hoofdkantoor van Amsterdam. Een plek waar creatieve bureaus, ontwerpers, digitale media, kunst, cultuur en fotografie samenkomen. In het gebouw vestigen zich creatieve bedrijven, start-ups, zelfstandigen en mediabedrijven. Ook is er ruimte voor workshops, (pop-up) exposities, minicolleges en events. De inrichting gebeurt in samenwerking met een selecte groep kunstenaars, topontwerpers en jong talent.

All day horecaconcept
Het horecaconcept van Debuut komt in de oude beurszaal van het gebouw. Het wordt ruim 500 m² groot en is verdeeld over twee etages. Evenals in de rest van het pand, zal ook op deze plek een bijzondere kunstinstallatie onderdeel uitmaken van het interieur. Debuut zal tevens alle food & beverage verzorgen van de events in het gebouw. Daarnaast worden er meerdere ruimtes in het pand gecreëerd voor private dining, allen ingericht door topdesigners.

Eerste stap in Amsterdam
Fred Bus, ondernemer van Debuut: “We zijn ongelooflijk blij dat we nu onze eerste stap in Amsterdam zetten en vooral op zo’n iconische plek. Omdat hier allerlei mensen uit de creatieve sector samenkomen, voor inspiratie, netwerk en het ontwikkelen van nieuwe ideeën, zetten we hier een all day concept neer. Een verlenging van een huiskamer waar je de hele dag terecht kunt, dat is precies onze kracht.”

Open karakter
Willem Sijthoff, initiatiefnemer en mede-eigenaar Capital C: “De formule die Debuut hier gaat neerzetten speelt samen met de bijzondere kunstwerken die je door het hele pand zult vinden en de events die we organiseren een belangrijke rol in het terugbrengen van het open karakter van het gebouw. Door deze nieuwe invulling krijgt het gebouw weer een publieke functie.”

Over Debuut
Debuut heeft 28 horecazaken in Nederland waaronder STAN&CO, in 2016 bekroond tot Best Restaurant & Bar tijdens de Entree Awards, Belgisch bier Café Olivier, Waag Leiden en De Vooruitgang. Debuut heeft o.a. concepten in: Den Haag, Rotterdam, Utrecht & Eindhoven. Deze nieuwe locatie die in 2019 opent, is de eerste zaak van Debuut in Amsterdam.
 

Artikel delen