Innovatie

Fastcasual seafoodconcept opent in R'dam

Kreeft, oesters, dagverse vis, maar ook kibbeling van hoge kwaliteit. SYLT  is de nieuwe seafoodzaak voor een verse snelle hap. Medio maart opent SYLT de deuren op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. De Horecafabriek is verantwoordelijk voor het interieur.

SYLT Seafood zit precies tussen een take-away en een restaurant in. Vandaar de term fastcasual. De liefhebber van het luxere zeebanket schuift op de Nieuwe Binnenweg aan voor kreeft, oesters en dagverse vis met een glas wijn of champagne. Gasten kunnen er ook bijvoorbeeld een tuna burger of kibbeling eten of afhalen voor de lunch. Bij SYLT Seafood vind je dan ook geen gedekte tafels met strak linnen. Om de drempel zo laag mogelijk te houden doet de seafoodbar bovendien niet aan reserveringen. De zaak biedt plek aan ongeveer 50 personen.

Biologisch en duurzaam
De initiatiefnemers van het concept zijn Ilse Bruijstens en Sten Limburg. Zij runden twintig jaar lang verscheidene horecazaken in Barendrecht. Na al die jaren was het echtpaar toe aan een nieuwe uitdaging. "Nooit meer een restaurant, riep ik altijd. Maar iets nieuws opzetten in de horeca bleef toch kriebelen", vertelt Bruijstens. Sowieso moest het iets met vis worden, met zoveel mogelijk biologische en duurzaam gecertificeerde producten en in een vorm die ook voor Rotterdam nieuw is. "Een concept zoals SYLT Seafood is er nog niet in de stad. We willen ons naast de kwaliteit van de gerechten onderscheiden met een gevarieerde kaart waarvan je de hele dag kunt bestellen. Van kibbeling tot kreeft: voor ieder wat wils."

Lokale samenwerkingen
Voor de kwaliteitsmaatstaven die SYLT Seafood hanteert, werken de eigenaren samen met Schmidt Zeevis Rotterdam. Op dit moment worden nog samenwerkingen gevormd met andere lokale en regionale leveranciers. Voor de ontwikkeling van de kaart schakelde SYLT Seafood de bekende Rotterdamse chef IJsbrant Wilbrenninck in, de voormalige rechterhand van Herman den Blijker. De Horecafabriek ontwierp het interieur voor SYLT Seafoodbar.

Reacties

Reactie toevoegen