Innovatie

[Fotoalbum] Van der Valk Leeuwarden

Eind vorig jaar openden na anderhalf jaar bouwen de deuren van het gloednieuwe hotel Van der Valk in Leeuwarden. Eigenaar is de Matser Groep en general manager is Thom van der Heide. Bekijk foto's van het hotel onder dit bericht.

Hij vertelt: “Het gebouw is door het gebruik van veel glas heel transparant en bestaat uit twee delen. In de ene vleugel, waarvan de vierde etage nog niet geheel af is, zijn 117 royale kamers. Hier zitten straks ook een aantal wellness-suites en een –appartement bij. Alle kamers zijn ruim opgezet en zien er mede door het lichte kleurgebruik strak uit.”

Restaurant Martinus
De f&b-ruimtes en vergaderzalen zijn te vinden in de andere vleugel, vertelt Van der Heide. “Opvallend is het restaurant Martinus. De kleurrijke vloer en het meubilair zorgen voor een vrolijke en vriendelijke sfeer. Ook de muurschilderingen van Michel Velt dragen daaraan bij. De hotelbar Birdy’s Bar valt juist op door alle bruine tinten.”

Restaurant ús Mem
Binnenkort opent het life cooking restaurant ús Mem, waar vierhonderd gasten terecht kunnen. Ten slotte telt het hotel ook negen vergaderzalen waarvan twee boardrooms. HotelLeeuwarden.nl

Design: Anita Matser i.s.m. Nijboer (hotelbar) en Timmerfabriek Stein (restaurant)
Architectuur: Van Den Hoeven

Reacties

Reactie toevoegen