Innovatie
Foto Yana's Photography

Kattencafé The Coffee Cat opent in Almere

Op zaterdag 14 juli opent The Coffee Cat: het eerste kattencafé van Almere. In dit lunchcafé kunnen gasten straks terecht voor een lunch en een kopje koffie of thee, maar ook om de 9 katten die er gaan wonen te aaien of te aanschouwen.

Het aaien van katten en het kijken naar hun gedrag heeft een rustgevend effect. Dat is wetenschappelijk onderzocht maar dat ervoer Monique Lustig, eigenaresse van The Coffee Cat, zelf ook toen ze een keer een kattencafé bezocht. Als groot kattenliefhebber leek het haar geweldig zelf ook zo’n café in Almere te beginnen. Met een crowdfundingcampagne kreeg ze genoeg startkapitaal bij elkaar, en ze vond een pand in de Brouwerstraat in Almere Centrum. Op Facebook ontmoette ze ook alvast haar eerste fans die haar nu helpen met klussen.

Bijzondere katten
Op het menu staan straks onder andere verse broodjes, salades en high tea. “Lekker lunchen staat voorop”, vindt Lustig. Maar in het aanbod katten wil ze haar fgasten ook iets bijzonders bieden. Lustig: “Het is natuurlijk het leukst als mensen hier verschillende soorten katten kunnen ontmoeten. Ik selecteer de mogelijke Coffee Cat bewoners daar ook op. Er komen bijvoorbeeld twee hele lieve, bijzondere Maine Coons in het café wonen. Dat zijn de grootste gedomesticeerde katten die er zijn”.

Ruimte voor iets nieuws
Martin Ort, directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere: “In Almere Centrum is altijd ruimte voor iets nieuws. The Coffee Cat is daar een goed voorbeeld van. Bovendien past dit bijzondere concept bij uitstek in het Passagegebied, waar ‘andere’ winkeltjes te vinden zijn dan in de rest van het centrum. Dit zijn bijvoorbeeld speciaalzaakjes of lokale boetiekjes en straks dus het eerste Kattencafé van Almere”.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen