Na de zomer opent in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn wijnbar en restaurant Roemer Wine & Food. Wat kunnen we verwachten? We vragen het aan de twee Brabantse eigenaren Wim Dankers (sommelier) en Glenn van Limbeek (chef).
Tekst: Iris Kranenburg
Impressies: Bouwstudio PROJET - 3D Ontwerpers
“Het wordt een wijnbar en restaurant in één pand. Later willen we ook events voor de deur organiseren, zoals een versmarkt en proeverijen. De naam Roemer is afgeleid van het gelijknamige glas uit Duitsland. Ook refereert het naar klasse (roem) en heeft het iets toegankelijks. Het is verder een naam die blijft hangen.”
“In de nieuwe parkeergarage De Snip aan het Berlijnplein in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn.” Het bouwwerk is ontworpen door architectenbureau ZECC, dat het zelf een ‘parkeerkathedraal’ noemt.
“Roemer wordt opgedeeld in twee zones. In de wijnbar hangt een amicale en uitnodigende sfeer. In het midden van de zaak staan de open keuken en de chef’s table en begint het restaurant. Ook komt er een terras.” Bouwstudio PROJET – 3D Ontwerpers verzorgt het interieurontwerp en maakte er een virtual reality-presentatie van. Bekijk hier de VR-presentatie en neem alvast een ‘kijkje’ in de nieuwe zaak.
“In de wijnbar hebben we vijftig open wijnen en serveren we onder andere oesters, Nederlandse kazen en charcuterie. In het restaurant kunnen gasten kiezen voor drie tot en met zes gangen en willen we het niveau van een Bib Gourmand- menu bieden. We koken vooral met producten van Nederlandse bodem. Op het menu komen gerechten zoals ceviche van schar, in prei gegaarde mul en krokant buikspek.”
“Om de zaak te kunnen openen is een investering nodig van 525.000 euro. Dankzij 112 investeerders en een succesvolle crowdfundingscampagne, hebben we de bank niet nodig gehad. Dat geeft aan dat er veel vertrouwen is in ons project. Sterker nog, doordat we meer hebben opgehaald dan nodig was, hebben we extra ruimte om het terras sneller aan te kleden.”