1NUL8 Basement opent in Rotterdam en zo ziet het restaurant eruit

1NUL8 Basement

1NUL8 Basement opent in Rotterdam en zo ziet het restaurant eruit

Fabian Loveriks en Floris van der Sluis openen donderdag 7 september hun nieuwste zaak 1NUL8 Basement in hartje Rotterdam. Voorheen hadden de ondernemers op deze plek Vandal restaurant, maar deze is nu omgetoverd tot een moderne cocktailbar en restaurant. “Het voelt alsof je in een toffe hotelbar in Zuid-Frankrijk zit, en dan ook nog met een fantastische keuken.” Bekijk hieronder de foto’s.

Hoera! Het ‘zusje’ van de bekende horecazaak 1NUL8 aan de Meent in Rotterdam gaat op 7 september open aan de Westewagenhof. 1NUL8 Basement heet de nieuwe zaak van ondernemers Fabian Loveriks en Floris van der Sluis. Voorheen hadden zij op deze plek restaurant Vandal, maar hier is niks meer van terug te zien.

Design

Dennis Koeslag verzorgde het interieur en haalde inspiratie uit het omliggende water. Zo is 1NUL8 Basement gehuld in groen-grijs-beige tinten en bevat het tapijt de welving van golven. Midden in de zaak vind je een grote 3D-geprinte bar met diezelfde golven. Koeslag: “Aan de bar gebeurt het, hier proost, eet, borrelt en geniet straks heel Rotterdam. De verlichting is een design an sich, met ronde lampen geïnspireerd op theaterspiegels.”

Artiest Laura Hersée boog zich over de muurschilderingen rondom de entree en in het achterste gedeelte van de zaak. Ze schilderde een moderne waternimf die uitkijkt over het restaurant. “Links van de bar staan romantische ronde banken en tafels voor een wand van getint spiegelglas”, gaat Koeslag verder. “De tafels en stoelen zijn gemaakt in tinten van verweerd hout, en de banken en fauteuils zijn bekleed met zachte stoffen. Alles heeft een breezy en homy feel. Alsof je in een toffe hotelbar in Zuid-Frankrijk zit, en dan ook nog met een fantastische keuken.”

Van der Sluis: “Iedereen voelt zich hier straks thuis en comfortabel. 1NUL8 Basement is de plek voor een snelle borrel, uitgebreid diner, zakenlunch, cocktails met vrienden of een get together met familie. Het kan hier allemaal.”

Menu

Het barteam ontwikkelde een gevarieerd cocktail- en wijnmenu. Executive chef Patrick Hassel leidt de keuken. Gasten kiezen uit gerechten met mediterrane invloeden met een knipoog naar klassiekers. Denk aan crispy calamari en wagyu tartaar met viseitjes.

1NUL8 Basement-Rotterdam-3
1NUL8-Basement-Rotterdam-7 1NUL8-Basement-Rotterdam-6
1NUL8 Basement-Rotterdam-1
1NUL8 Basement-Rotterdam-4 1NUL8 Basement-Rotterdam-2
Fabian-Floris-1NUL8
Fabian Loveriks (links) en Floris van der Sluis (rechts)
Artikel delen