[Foto's] Geopend: 4850 in Amsterdam

[Foto's] Geopend: 4850 in Amsterdam

Onlangs openden in Amsterdam de deuren van 4850, een koffie- en wijnbar en restaurant inéén. Eigenaren zijn de van oorsprong Scandinavische Rikard Andersson en Daniel Schein (zie hoofdfoto). Bekijk foto’s van het interieur en de gerechten onder dit bericht.

​Foto's: Judith Dekker en Keng Pereira

4850 spreek je uit als 'fourty eight fifty' of ‘acht-en-veertig-vijftig' en komt van de huisnummers 48 en 50, waar het bedrijf is gevestigd. Het concept richt zich op de combinatie tussen wijn, koffie en goed eten. Eerder liet mede-eigenaar Daniel Schein aan Entree Magazine weten dat er veel gelijkenissen zijn tussen koffie en wijn. “Beide kun je heel mooi combineren met eten. Waarom dus geen koffie- en wijnbar met goed eten?” Lees hier het hele interview met de twee.

Verschillende branderijen
De koffie van 4850 branden de twee ondernemers niet zelf, maar komt van verschillende en wisselende branderijen. Op dit moment komen de bonen van het Zweedse merk Koppi. Opvallend element in het interieur is de enorme wijnwand met honderden wijnen en champagnes. Drie champagnes zijn per glas verkrijgbaar.

Natuurlijk en fris
Het interieur noemen Andersson en Schein natuurlijk en fris en is opvallend licht. Daarnaast zijn er veel houtelementen te vinden. Mede daardoor oogt het echt Scandinavisch. Het moet volgens de twee echt als een gezellige woonkamer voelen.

Ondernemers
Rikard Andersson is tevens eigenaar van Scandinavian Embassy in Amsterdam en Daniel Schein is daar barista geweest. Daarnaast is Schein sommelier geweest bij o.a. Bak in Amsterdam en het inmiddels gesloten sterrenrestaurant In de Wulf (België).

Artikel delen