5 hotels op een bijzondere locatie in Europa

Hotels op een bijzondere locatie

5 hotels op een bijzondere locatie in Europa

Een overnachting wordt nog memorabeler wanneer de locatie van het hotel onvergetelijk is. Wij zetten vijf hotels uit Europa op een rij die een gedenkwaardige indruk achterlaten ten aanzien van hun bijzondere locatie. Laat je inspireren én maak kennis met de designs. 

1. Treehotel - Harads,  Zweden 

Het Treehotel met wel hele bijzondere kamers is te vinden in Harads. Een dorpje op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de poolcirkel in de buurt van de rivier de Lule. Gasten overnachten hier midden in de natuur in een moderne hut op een hoogte tussen de 4 en 6 meter.

Het hotel beschikt over acht boomhutten. Elke hut is ontworpen door een ander Scandinavisch architectenbureau, waardoor elk design anders is. Wat alle units wel met elkaar gemeen hebben is dat bij elk ontwerp de ecologische waarden voorop staan en dat ze zo gebouwd zijn dat ze een minimale impact hebben op het milieu.

De zes hutten hebben bijzondere namen die wel tot de verbeelding spreken: Biosfeer, De Spiegelhut, Het Vogelnest, De 7e Kamer, De Blauwe Kegel, De Cabine, De UFO en De Dragonfly. 

De receptie en het eetgedeelte bevinden zich in het Treehotel Questhouse. De plek heeft een design geïnspireerd op de jaren 30 tot 50. Treehotel biedt in alle seizoenen talloze buitenactiviteiten aan om de ervaring helemaal af te maken. 

2. Koza Cave - Göreme, Turkije 

In Koza Cave kunnen gasten slapen in traditionele grotkamers. Het dak is het hoogste van heel Göreme en biedt 's ochtends het beste uitzicht op de vallei. 

In totaal heeft het hotel tien kamers en suites die allemaal individueel zijn ontworpen en verschillende functies hebben. Alle kamers zijn ingericht met lokaal en handgemaakte meubels. 

Misschien heb je de foto's al voorbij zien komen op social media, want het absolute hoogtepunt van de Koza Cave is het beklede dakterras met een prachtig uitzicht. In de vroege ochtend stijgen de luchtbalonnen met de zon op en s' avonds genieten gasten van het uitzicht op de vallei met de zonsondergang. 

3. The Windmill Villas - Santorini, Italië 

Op het Griekse eiland Santorini staan The Windmill Villas. Hier overnachten gasten in luxueus en romantisch ingerichte windmolens. Het complex bestaat uit drie afzonderlijke windmolenvilla's met een eigen privézwembad en jacuzzi. Elke windmolen heeft twee verdiepingen en is geschikt voor maximaal vijf personen. Op de eerste verdieping bevindt zich een volwaardige woonkamer. Op de bovenverdiepingen bevinden zich de kamers. Waar gasten op de tweede verdieping vanuit hun bed uit kunnen kijken op de nok van de windmolen. 

De kamers hebben grote ramen en bieden een panoramisch uitzicht op de zee en het omliggende gebied. De witte kleuren gecombineerd met pastel en een tuin vol bloemen maakt het plaatje helemaal af. 

4. Attrap Réves Bubble Hotel - Allauch, Frankrijk

Het Attrap Réves Bubble Hotel in Frankrijk heeft vijf individueel ontworpen transparante bubbelkoepels. De doorzichtige bubbels bevinden zich in een groot veld en zijn verdeeld over drie niveaus die begrensd zijn door een groot dennenbos. 

Er zijn drie verschillende ontwerpen. De Zen Bubble en de Love Nature Bubble zijn volledig transparant en lijken daardoor één te zijn met de natuurrijke omgeving. De Glamour Bubble en de 1001 Bubble zijn gedeeltelijk getint om wat meer privacy te bieden aan de zijkant van de bubbel. Daarnaast is er nog een gedeeltelijk getinte Bubble Suite. 

De variatie in de namen geeft al aan dat elke bubbel een eigen stijl en sfeer heeft. Zo is de Zen Bubble erop ingericht om volledig tot ontspanning te komen. Het interieur is in Japanse stijl en het meubilair is gemaakt van hout. 

De Nature Bubble is ingericht met aardse en natuurlijke tinten. Deze bubbels zijn omgeven door bomen. Een romantischere belevenis biedt de Glamour Bubble, het interieur is daarop aangepast. Zo zijn de kussens hartvormig en zijn er rozenblaadjes te vinden. De 1001 Bubble is erop ingericht om te kunnen ontspannen en in de Bubble Suite biedt het chique interieur het meest stijlvolle verblijf. 

5. Faralda Cranehotel - Amsterdam, Nederland 

Op een monumentale havenkraan overnachten met uitzicht op het IJ in Amsterdam. Dat kan in het Faralda Cranehotel in Amsterdam. Het vijfsterrenhotel biedt drie luxe design suites op minimaal 35 meter hoogte aan. De kraan is gelegen midden in het industriële NDSM-erfgoed. 

De interieurontwerpers hebben luxe exclusieve meubels gecombineerd met kunstcollecties. De suites bestaan uit een tweepersoons-slaapkamer, een woonkamer en een badkamer.

In totaal heeft het hotel drie kamers: de Free Spirit Suite, de Mystique Suite en de Secret Suite. De Free Spirit Suite is in de Art Nouveau stijl, gecombineerd met hedendaagse kunstdesigns. De Mystique Suite is in een totaal andere stijl; namelijk in de stijl van een (luxe) slaapkamer op een oud zeevaardersschip. Deze kamer is afgemaakt met goud en satijn. De Secret Suite is bomvol kleur en heeft een oosterse uitstraling. 

 

Artikel delen