Esgo Kuiper van De Eendracht heropent terras

Esgo Kuiper van De Eendracht heropent terras

Binnenkort opent in het monumentale IJkgebouw in Alkmaar de zevende vestiging van De Eendracht. Eigenaar Esgo Kuiper gaat ook daar zijn ‘herbergformule’ aanhouden: gasten zijn er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat welkom. Dat zie je terug op het terras, dat hij samen met Big Pillows heeft vormgegeven. “We pakken het terras aan zoals we ook het interieur van de zaak aanpakken.”

big pillows eendracht

De Eendracht krijgt in Alkmaar een zevende vestiging. Wat kunnen gasten verwachten?

“De Eendracht is een brasserie- en herbergformule. We hebben verschillende rijksmonumenten in de periferie van de grote steden, waar we gasten eigenlijk dag en nacht, of in elk geval van ‘ochtends vroeg tot ’s avonds laat, welkom heten en waar ze lange tijd kunnen verblijven. Ook in Alkmaar, waar we het monumentale IJkgebouw hebben overgenomen, houden we vast aan dat concept.”

 

Welke rol speelt het terras daarbij?

big pillows blaricum

“Het terras zien we als een heel belangrijk verlengstuk van al onze zaken. We pakken het buiten daarom net zo aan als binnen, qua interieur. Het is eigenlijk net als bij onze strandzaak Tijn Akersloot: gasten moeten zich op het terras de hele dag welkom voelen en zin krijgen om lekker lang te blijven zitten. Dat vraagt om meer dan wat tafels en stoelen. Zo hebben we hoge en lage zitgedeeltes met allerlei verschillende banken, stoelen en zelfs strandzitjes. En in Blaricum hebben we bijvoorbeeld “boshuisjes”, die we net opnieuw hebben laten inrichten. Voor het terrasontwerp werken we nauw samen met Marnix van Big Pillows, met wie we ook het hele terras van Tijn Akersloot in fases hebben vernieuwd.”

Wat biedt die samenwerking met Big Pillows?

“Wat ik wil van een partner: Marnix helpt me beter ondernemen. Hij is een specialist op het gebied van terrasontwerp en –interieur en weet precies wat wel en niet werkt. Dat toetst hij ook. Het bevalt me vooral dat hij bereid is om mee te denken tot een niveau waarop het voor mij als ondernemer spannend wordt. Soms willen wij het één, maar overtuigt Marnix ons toch om het anders te doen.”

Zoals?

“Bij Tijn Akersloot hebben we op zijn aanraden bijvoorbeeld voor bontere kleuren gekozen dan we in gedachten hadden. Mijn partner Lodewijk wilde eigenlijk alles liever in één kleurstelling houden. Nu zijn we blij dat het advies van Marnix hebben opgevolgd. Ik vind het mooi dat hij vasthoudt vast aan zijn creatieve ideeën, ook als die schuren met je visie of budget als ondernemer. Daarmee halen we het beste in elkaar naar boven. Ik zie onze terrassen als levende projecten, waaraan je continu moet sleutelen. En ik zie Big Pillows daarin als langer termijnpartner.”

En de kwaliteit van de ‘big pillows’?

“Als je kussens het op het strand overleven, dan overleven ze het overal. Niets vervaalt of gaat kapot bij Tijn Akersloot, zelfs niet onder de invloeden van het zout en zand daar. Dat zegt volgens mij genoeg.”

Tags: 
Artikel delen