Lichtpunten voor 2021 in sfeer en ontwerp

Lichtpunten voor 2021 in sfeer en ontwerp

De behoefte om vooruit te kijken is nu sterker dan ooit. De creativiteit en wendbaarheid van ondernemers is de afgelopen maanden flink op de proef gesteld. Het is in deze tijd dan ook ontzettend belangrijk om niet stil te staan, maar met een positieve blik de toekomst tegemoet te gaan! Robert Burgstad & Sam Anders, ontwerpers bij dEP voorzien menig high-end horecazaak van sfeer met behulp van licht-, beeld- en geluidsontwerpen.

Creëren van sfeer

“Door de stilstand van afgelopen maanden zijn ondernemers anders gaan investeren. Ook (of zelfs juist) in tijden van crisis blijft het belangrijk om afgewogen keuzes te maken”, aldus Sam Anders en Robert Burgstad van dEP. “Ondanks dat ondernemers zelf creatief zijn en weten wat ze willen, blijven we zien dat de vertaling van de gewenste ambiance naar techniek lastig blijft”, vertelt Sam. “Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van sfeer, wat er voor zorgt dat alle door ons ontworpen zaken vol zitten.’

ontwerpers dep sfeer horeca

Lichtontwerp is een vak apart

Ga daarom niet zelf het wiel uit vinden of kopiëren. Robert: “Het is belangrijk om te weten dat de basisverlichting leidend is voor de sfeer in je zaak. Als je kiest om te investeren, doe dit dan op de juiste manier.” Sam vult hem hierbij aan: “Vanuit de basisverlichting kun je gaan aanvullen met sierverlichting of custom made armaturen om zo de gewenste uitstraling te creëren. Elk licht en geluidsplan dat wij ontwerpen is op maat gemaakt. Hierdoor zijn al onze projecten exclusief en uniek.”

Beleving in de horeca

Wanneer Nederland weer in de gelegenheid is om er op uit te gaan, dan zullen de mensen massaal gaan inhalen wat zij hebben gemist. Sam vervolgt zijn verhaal: “Waar in 2020 thuisbezorgen de gedwongen ‘trend’ werd, hopen wij dat in 2021 de horeca weer open mag zodat we weer op locatie kunnen genieten van de complete beleving in de horeca. De behoefte naar een unieke beleving bleek de afgelopen jaren te groeien onder de consument. Wij verwachten dat dit gevoel alleen maar toeneemt. Door de inzet van specialisten springen de zaken met een complete beleving er dan ook écht bovenuit. Belangrijk dus om te investeren in de toekomst!”

Extra dimensie

Je kunt maar één keer een eerste indruk maken op je gast. Zorg er voor dat deze goed is. De combinatie van licht, beeld en geluid prikkelt de zintuigen en creëert een warm gevoel en sfeer bij binnenkomst. Robert: “De juiste verlichting laat de mooi opgemaakte borden uit de keuken er nóg smakelijker uit zien en ook het nauwkeurig ingerichte interieur krijgt een extra dimensie. Voeg hier nog de juiste combinatie van beeld en geluid aan toe en succes is gegarandeerd!”

Artikel delen