Kleur en duurzaamheid in de horeca combineren

Kleur en duurzaamheid in de horeca combineren

In een recent onderzoek gaven consumenten aan dat de ervaring en sfeer in Horeca vaak belangrijker zijn dan het eten zelf. Een ervaring dat nu, ten tijde van COVID-19*, enorm gemist wordt. Horeca kan, zodra ze hun deuren weer mogen openen, hier op inspelen door slim gebruik te maken van kleuren. Dit is waar Horeca het verschil kan maken ten opzichte van thuis eten. Tork heeft twee nieuwe tissuekleuren toegevoegd, Lichtroze en Antraciet. Tork werkte samen met Karen Haller, een vooraanstaande internationale autoriteit op het gebied van toegepaste kleurenpsychologie, om uit te vinden hoe kleur kan bijdragen aan de gastervaring.

Emotionele band met kleuren

Karen Haller is gespecialiseerd in zakelijke merkkleuren en interieurs en heeft meer dan twintig jaar bestudeerd hoe kleur ons beïnvloedt. Volgens Haller nemen we wanneer we een restaurant binnenlopen kleur eerder in ons op dan iets anders, wat betekent dat we een emotionele reactie hebben op de kleuren waarmee we omringd worden. Dus als horecaondernemer nadenken over alles, van interieurontwerp tot welke kleuren je gebruikt om de tafel te dekken, kan een verschil maken.

Het is een slimme manier om een verandering aan te brengen zonder een enorme investering te maken. Sfeer zit in de details. Dat wordt gezien en gevoeld door gasten. "Als het gaat om het gebruik van kleuren in restaurants gaat het erom de kleuren te kiezen die de merkpersoonlijkheid weerspiegelen. Zelfs iets zo klein als de keuze van de kleur van een servet kan helpen om het restaurant een bepaalde sfeer te geven.”

Vergeet duurzaamheid niet

Gasten willen hun duurzame levensstijl graag voortzetten in restaurants. Tork is hier groot voorstander van en ontwerpt producten die passen in een circulaire samenleving. Tork’s Tissue servetten zijn gecertificeerd met het EU-Ecolabel en het FSC-mix of gerecycled certificaat. Tork Natural-servetten zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar.

Lichtroze en Antraciet

Tork’s nieuwe tissue-servetkleuren: Lichtroze en Antraciet. Lichtroze is een zachtroze kleur die het vermogen heeft om een ontspannen en romantisch gevoel over te brengen, aldus Karen Haller. De kleur doet ook denken aan de kinderliefde voor alles wat zoet is, waardoor het perfect geschikt is voor desserts.

Antraciet is een donkergrijze tint wat niet direct de aandacht trekt maar in het geheel opgaat. De laatste jaren wordt deze tint geassocieerd met raffinement en moderniteit. Antraciet past goed bij strakke kleurenschema's zoals zwart en wit en gedempte vergrijsde tinten zoals heide, lavendel, pruim en poederblauw. Het staat ook prachtig bij zilver, staal, wit porselein en kristalglas.

Lees meer over Tork-servetten

Artikel delen