Schermsystemen van Markilux voor buitenkamer

Schermsystemen van Markilux voor buitenkamer

Zonweringspecialist Markilux biedt een speciaal productprogramma voor het beschaduwen van grote oppervlakken buiten. Dit is onder meer interessant voor de gastronomie en het hotelwezen. Want de verscheidenheid aan combineerbare schermsystemen biedt, volgens de fabrikant, veel ruimte voor individuele concepten. Actuele voorbeelden hiervan zijn restaurant "Ron Gastrobar" in Amsterdam met 140 zitplaatsen en hotel "Illon" in Poznan in Polen.

Assortiment van zonweringspecialist Markilux

markilux schermsystemen hotel illonTot het assortiment van zonweringspecialist Markilux behoren naast de klassieke knikarmschermen ook systemen die grote oppervlakken van schaduw kunnen voorzien. markilux biedt onder de naam "Team Project" een hierop afgestemde service aan. Projectleider Jan Kattenbeck en zijn collega's houden zich met het plannen van de schermsystemen bezig: van het eerste idee, via het advies tot aan de 3D-visualisering en de samenwerking met de dealer ter plaatse, die verantwoordelijk is voor de montage.

All-in service

Gastronomen en hoteliers maken ook graag gebruik van deze all-in service, wanneer zitplaatsen voor de gasten buiten nog aantrekkelijker moeten worden. Want de buitengastronomie brengt voor hen extra omzet. Een voorwaarde is dat de gastenruimte met een gastvrije sfeer de gasten lokt bij zomerse temperaturen, bij kou of regen.

Schermsystemen op terras van Ron Gastrobar

Een voorbeeld hiervoor is het voormalige 2-sterrenrestaurant van de gastronoom Ron Blaauw in Amsterdam met 140 zitplaatsen, dat in 2013 met een nieuwe gastronomische aanpak onder de naam "Ron Gastrobar" werd heropend. "We hebben dit grote project van concept tot aan de montage samen met een van onze Nederlandse dealers uitgevoerd.

ron gastrobar schermsysteem markiluxVeelzijdig te combineren

Deze referentie laat goed zien hoe veelzijdig onze producten te combineren zijn" zegt Jan Kattenbeck. Zo bestaat het schermensemble uit meerdere pergola-schermen, die gebaseerd zijn op een door kolommen gesteund geleidersysteem, uitgebreid met knikarmschermen op een dragersysteem. De met effectieve reclame bedrukte schermdoeken kunnen elektrisch worden in- en uitgedraaid. LED-verlichting en passende warmtestralers zorgen volgens de heer Kattenbeck vooral in de avonduren voor een weldadig warm gevoel in de ruimte.

Hele jaar door gebruik van het terras

"Het schermaanbod van markilux past bij mijn idee van een groot terras dat het hele jaar door kan worden gebruikt", zegt Ron Blaauw, chef-kok en eigenaar van het restaurant. Hij ziet voor zijn zaak een duidelijk voordeel met het bieden van meer comfort aan zijn gasten door middel van schermen en benadrukt: "Ook wanneer het kouder wordt kan men buiten nog altijd in een ontspannen sfeer eten en drinken. We zien dat onze gasten nu langer blijven. Want door de schermen en warmtestralers vindt men altijd een mooi plekje bij ons." Het was volgens de voormalige sterren-gastronoom de juiste beslissing om zijn terras te overkappen met schermen. Want, zo vertelt hij, heeft hij veel nieuwe gasten gekregen.

Elk schermsysteem moet resulteren in iets unieks

Dit is slechts een voorbeeld van hoe schermen in de buitengastronomie kunnen worden ingezet, zegt Jan Kattenbeck. Dit jaar hebben ze ook goede ervaringen met het nieuwe scherm "markilux markant" opgedaan, dat bijvoorbeeld bij hotel Illon in Poznan, Polen als 18 meter breed systeem met extra verticale schermen en verlichtingselementen werd opgebouwd voor het hotel-restaurant. "We hebben ondertussen zoveel projecten gerealiseerd met de meest verschillende schermvarianten", zegt Kattenbeck.

Markilux team jan kattenbeck

Elke situatie is anders

Daarbij is elke nieuwe situatie weer anders, waarbij een ander concept en andere producten nodig zijn. En dat is nou precies de competentie van markilux: een groot assortiment producten, die individueel kunnen worden gecombineerd, jarenlange specialistische expertise en soepel verlopende interne werkprocessen tussen techniek en verkoop. Daar komt nog een goed netwerk van architecten en hoog gekwalificeerde dealers bij die voor het bouwtechnische gedeelte zorgen.

Jan Kattenbeck en zijn team kijken nu al uit naar alle aanstaande projecten: "Voor ons is het een groot succes wanneer de investering van een restaurant of hotel in een schermsysteem lonend is, wanneer de gasten zich goed voelen onder onze producten en daardoor de omzet stijgt. Dat is genoeg motivatie om het beste uit elk project te halen!"

Meer informatie over de schermen van Markilux

Artikel delen