All day breakfast-zaak by Jarmusch opent 2e locatie in Rotterdam

Eten en interieur van by Jarmusch in Rotterdam

All day breakfast-zaak by Jarmusch opent 2e locatie in Rotterdam

Van een zonnig terras op het zuiden en award-winning pancakes tot vega ontbijtburrito's en mimosa's. Dat vind je bij de tweede vestiging van by Jarmusch op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. De zaak is geïnspireerd op een American diner waar gasten zowel ontbijtklassiekers als verrassende nieuwe gerechten proeven. Ondernemer is Ruben Venema.

Groeiplannen van by Jarmusch

Het nieuwe pand van by Jarmusch heeft 250 m2 aan binnenruimte en een groot terras in de zon van 100 m2. Wat betreft oprichter Ruben Venema is deze locatie pas het begin van de groei die hij voor ogen heeft voor zijn all day breakfast-concept. “Als je succesvol kunt verdubbelen, dan kun je ook verviervoudigen, enzovoorts. Uiteindelijk willen we in elke grote stad een by Jarmusch-locatie openen. We hebben vertrouwen in deze groei, omdat we hecht samenwerken met ons personeel. Hun betrokkenheid en professionaliteit is een onmisbare factor in het succes van by Jarmusch.”

'Ontbijten buiten de deur wint aan populariteit'

Daarnaast is er volgens Venema een verschuiving gaande. “Het nachtleven verplaatst zich steeds meer naar de vooravond en de stad wordt steeds eerder wakker. Ontbijten buiten de deur wint daarmee aan populariteit,” vertelt hij over de veranderende ontbijtcultuur. “In landen zoals Noord-Amerika is buiten de deur ontbijten echt onderdeel van het dagelijks leven. We zien dat dit in Nederland ook steeds meer ingeburgerd raakt.”

Populariteit van 1e locatie

Dat ontbijten buiten de deur in Nederland steeds meer in trek is, blijkt wel door de populariteit van de eerste locatie. In het weekend staan er zelfs rijen voor de deur van by Jarmusch op de Goudsesingel in Rotterdam. Venema: “By Jarmusch is een plek waar jong en oud samenkomt om de dag goed te beginnen. Een plek waar gasten hun eerste bespreking van de dag hebben, opladen na een gezellige nacht of zelfs een eerste date beleven. We zijn ontzettend blij om deze locatie in West te openen en de buurt te voorzien van onze ontbijtspecialiteiten.”

By Jarmusch-3
By Jarmusch-4 By Jarmusch-6

Over by Jarmusch

By Jarmusch opende voor het eerst haar deuren in 2017 in Het Industriegebouw aan de Goudsesingel in Rotterdam. De breakfast diner is sindsdien een vaste plek voor vroege vogels, ochtendmeetings of een rustig ontbijt of lunch met collega's of vrienden. Ook de nieuwe by Jarmusch serveert de hele dag door ontbijtklassiekers en moderne bowls, sappen en koffies.

Artikel delen