De makers van Pllek openen nieuwe zaak: NEXT aan het IJ in Amsterdam

NEXT Amsterdam

De makers van Pllek openen nieuwe zaak: NEXT aan het IJ in Amsterdam

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is een nieuwe horecazaak rijker: NEXT. Eigenaren zijn Sjoerd Steenbeek, eigenaar van het iets verderop gelegen Pllek, en Michiel de Vries. “Wij willen van uiteten weer een avondje uit maken. NEXT is mooi, grootstedelijk, metropolitan en one of a kind. Een nieuwe inspirerende ontmoetingsplek voor Amsterdam.” Het design komt van ontwerpbureau TANK. Bekijk foto's van de nieuwe hotspot onderaan dit bericht. 

Modern all day-grandcafé 2.0

De makers van Pllek op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord zijn een nieuw verhaal begonnen, NEXT. In een nieuwbouwpand aan het IJ hebben initiatiefnemers Sjoerd Steenbeek en Michiel de Vries, samen met ontwerpbureau TANK een kosmopolitisch moderne zaak neergezet waar gasten zich direct in New York of Londen wanen. Een modern all day-grandcafé 2.0, met livingroom, cocktailbar, lounge, restaurant en brasserie ineen.

NEXT is zeven dagen per week geopend van half tien ’s ochtends tot laat. De zaak is zeshonderd vierkante meter groot, verdeeld over drie verdiepingen die tot negen meter hoog zijn. Het grandcafé kent vier ruimtes, maar is toch erg intiem. Met een fraai uitzicht op de stad en het IJ, recht tegenover de aanlanding van de pont op de NDSM-werf.

NEXT Amsterdam_2

“We vonden Amsterdam een beetje saai worden, er miste iets in de stad”, zegt mede-eigenaar Sjoerd Steenbeek. “Het mag allemaal wat uitbundiger en grootstedelijk, met een grotere mix van mensen. Gelijkgestemden, maar dan uit alle culturen en andere bubbels en dat samenbrengen in een fijne nieuwe energie met elkaar. Dan gebeuren er mooie dingen en voeg je iets toe aan de stad. Dat is NEXT.”

Avondje uit

Steenbeek: “Wijzelf en onze doelgroep zijn creatieve professionals die van de stad houden. We stonden vroeger te flirten aan de bar en tot ’s ochtends vroeg op de dansvloer, elke avond was wel een verrassing. Nu we allemaal wat ouder zijn, blijft er voor ons publiek vaak alleen een restaurant over. Dat moest anders, vonden wij.”

'Wij willen van uiteten weer een avondje uit maken'

“Wij willen van uiteten weer een avondje uit maken. Van borrel, bar, tafel, diner, bank en booth tot after diner en muziek. Met een fijne warme energie en inrichting. Top food and drinks en great personal hospitality. Een plek waar je ook in je eentje heen gaat. En waar je nooit overdressed bent, want hoe leuk is het om je soms lekker mooi aan te kleden. NEXT is mooi, grootstedelijk, metropolitan en one of a kind. Een nieuwe inspirerende ontmoetingsplek voor Amsterdam.”

NEXT Amsterdam_3
Michiel de Vries, Sander Louwerens, Judith Damen, Riccardo Augustinus en Sjoerd Steenbeek (v.l.n.r.)

Internationale kaart

NEXT heeft een internationale kaart, de keuken staat onder leiding van chef-kok Sander Louwerens (o.a. Lof). Riccardo Augustinus is verantwoordelijk voor de bar. “NEXT heeft de beste akoestiek van de stad, overdag heerlijke werkplekken en indrukwekkende uitzichten. We hebben 230 zitplaatsen in alle vormen en wensen. One for every mood.”

NEXT Amsterdam_4 NEXT Amsterdam_5
NEXT Amsterdam_6 NEXT Amsterdam_7
Artikel delen