[Geopend] Ammonite in Amstelveen

[Geopend] Ammonite in Amstelveen

Het nieuwe Ammonite Hotel in Amstelveen, dat afgelopen zomer opende, beschikt naast de 227 kamers, suites en appartementen ook over een fine dining-restaurant (Ammonite Club Restaurant), een hotelbar met regelmatig live-optredens, vier vergaderzalen en fitness- en wellnessfaciliteiten. Bekijk foto's van het interieur (die van het restaurant zijn gemaakt door Victor van Leeuwen) onder dit bericht.

Het hoofdthema is van het hotel is 'ammonite'. Dit is de Engelse benaming van een inktvissensoort die ongeveer 65 miljoen jaar geleden plotseling uitstierf. Ammonite (Ammoniet) is het versteende overblijfsel van de behuizing van deze gelijknamige inktvissensoort. Met dit thema is gekozen om elke etage van het hotel een ander thema te geven dat linkt aan een edelsteen of fossiel. Zo heeft de eerste etage het thema ‘versteend hout’ en de vierde etage het thema ‘amethist'. 

Licht en geluid
Het hotel is modern ingericht en dEP verzorgde voor het restaurant en de lobby het licht en geluid. Voor buiten maakte dEP de gevelprojectie . De gehele gevel van het hotel is met een speciale Gobo projectie verlicht. De projectie heeft een oppervlakte van 2400 M2 deze gigantische projectie is een echte blikvanger in het donker.

Artikel delen