Amstel 1 in A'dam krijgt nieuw concept door Younique Concepts en Vermaat

Younique Concepts en Vermaat

Amstel 1 in A'dam krijgt nieuw concept door Younique Concepts en Vermaat

Younique Concepts en Vermaat slaan de handen ineen met een nieuwe koers voor Amstel1, het oude Amstelhoeck. Dit partnership bouwt voort op eerdere succesvolle samenwerkingen van de twee horecabedrijven, zoals de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt. Amstel1 zal getransformeerd worden tot een geheel nieuwe zaak. 

Langdurige samenwerking

Het café-restaurant bevindt zich op Amstel 1 in een prachtig hoekpand op de gezellige kade van de gelijknamige rivier in hartje Amsterdam. De samenwerking tussen Younique Concepts en Vermaat markeert een nieuw hoofdstuk voor Amstel1 met een herpositionering en herinrichting van de locatie.

Rob Peters, algemeen directeur van Vermaat Nederland: “Dit bekrachtigt ons langdurige partnership met de specialisten van Younique en ook dit maken we samen tot een groot succes”. Younique Concepts, bekend om haar specifieke kennis en uitgebreide ervaring in de Amsterdamse horeca met bekende concepten als Pesca, Selva, De Tulp en Lolo, zal de dagelijkse leiding op zich nemen.

Geheel nieuwe zaak

Dit jaar zal de horecalocatie onder leiding van Younique Concepts (en in het specifiek onder de hoede van Paulo de Cock), getransformeerd worden tot een geheel nieuwe zaak. "Iedereen kent deze schitterende plek nog als Amstelhoeck of Café Dantzig en wij willen graag op deze plek aan nieuwe successen bouwen!," aldus Sven Sallaerts, mede-eigenaar van Younique Concepts.

'De verbouwing staat gepland om in het voorjaar van start te gaan'
Paulo de Cock: "De verbouwing staat gepland om in het voorjaar van start te gaan, we hopen snel de nieuwe naam bekend te maken! In de tussentijd draait Amstel1 gewoon door."
Younique Concepts en Vermaat_Amstel_1
Paulo de Cock, Rob Peters en Sven Sallaerts (v.l.n.r.)

Over Vermaat

Vermaat is gespecialiseerd in horeca op maat. Sinds 1978 heeft Vermaat zich ontwikkeld van delicatessenwinkel tot de toonzetter in de wereld van eten en drinken. Met een team van creatieve, culinaire professionals ontwikkelt het bedrijf unieke maatwerk oplossingen voor de horeca- en retailmarkt. Vermaat verzorgt elke dag opnieuw een unieke totaalbeleving voor gasten bij bedrijven, ziekenhuizen, musea, luchthavens, pretparken en evenementen. In binnen- en buitenland.

Over Younique Concepts

Younique Concepts is een toonaangevend bedrijf in de horeca dat de hospitality-industrie op een innovatieve manier transformeert. Met mijlpalen zoals de succesvolle lancering van Pesca in 2016, evenals de introductie van De Tulp, Fiona, Lolo en THIS HO(S)TEL, heeft Younique Concepts zich onderscheiden in verschillende restaurant- en hotelconcepten. In 2022 openden ze een tweede vestiging van Pesca in Rotterdam in samenwerking met Borealis en Hilton en creëerden ze de 'Stadsoase' in Eindhoven. In 2023 werden Selva en Sonora gelanceerd op de 24e verdieping van nhow Amsterdam RAI in samenwerking met NH Hotels. Daarnaast heeft Younique Concepts een samenwerking gesloten met Meliá Hotels International, wat heeft geleid tot de overname van drie F&B-locaties in Amsterdam, waaronder Hasta La Vista, Baby!.

Met het oog op internationale groei plant Younique Concepts in 2024 de opening van Pescavestigingen in Hamburg en Nice, evenals Café LouLou in Eindhoven en een nieuwe locatie in Amsterdam. Ze blijven zich inzetten voor het herdefiniëren van het horecalandschap.

Younique Concepts en Vermaat_Amstel_2 Younique Concepts en Vermaat_Amstel_3

Afbeelding rechts: Rob Peters en Sven Sallaerts
Artikel delen