Amsterdamse Hotelnacht op 13 en 14 januari 2024: dit is het programma

Amsterdamse Hotelnacht op 13 en 14 januari 2024: dit is het programma

Op 13 & 14 januari kunnen Amsterdammers weer op luxevakantie in hun eigen stad, tijdens dit altijd bruisende hotelfestival. Ook kunnen zij hier terecht voor exclusieve feestjes, workshops en bijzondere diners. Het overkoepelende thema is dit jaar 'fashion'. Dit is het programma van de Mastercard Hotelnacht 2024! 

Openingsbeeld: The Hoxton Lloyd 

Luxehotels en feest

Op 13 & 14 januari kan er weer voor een bijzondere prijs worden overnacht in een selectie van luxehotels als Okura, Pillows&Grand Boutique Hotel, 717, Kimpton De Witt, DoubleTree by Hilton, Anantara Grand Hotel Krasnapolsky, Jakarta en het net geopende The Hoxton Lloyd.

Deelnemende hotels organiseren tal van culinaire, creatieve en culturele hotelfeestjes. Van een Afternoon Tea tot Rooftop Movies, van een swingend roaring ‘20s-feestje tot een over-de-top fashion-event. En er zijn weer diverse brunches en diners in de hotelrestaurants en -bars.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Hotel-Jakarta-Amsterdam Hotel-Hoxton-Lloyd-Amsterdam

*Hotel Jakarta (links) en hotel Hoxton Lloyd (rechts)

Het programma

Het programma bestaat uit een aaneenschakeling van fashion-cocktails, late night fashionbrunches en andere modefeestjes. Tijdens de première van de CHANDON Rooftop Movie Nights van LuminAir wordt de iconische modefilm A Devil Wears Prada vertoond. En bij fashion hoort natuurlijk champagne. In een suite van Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park is een glamoureuze Moët & Chandon Suite Party te vinden. Ook is er een bijzondere champagne-pairing in The Champagne Room van Krasnapolsky.

*Tekst gaat verder onder het groene kader

Workshop etsen of sake maken

Amsterdamse Hotelnacht - Pastry Workshop Okura

De hotels organiseren ook workshops. Zo leert hotelbar Barbue je Argentijnse cocktails shaken en stirren en kun je een Rembrandt-ets maken bij Tivoli Doelen Hotel. Bij Okura leer je pastry maken of sake proeven. De sportievere deelnemers kunnen op zondag meedoen aan een yogales bij Bakkerij Wester van Hotel Jakarta, met een ontbijt als beloning.

AI-kunst en Rembrandt-cocktails

Amsterdamse Hotelnacht - Workshop Etsen Museum Rembrandthuis-1

Cultuurliefhebbers komen ook aan hun trekken. Zij kunnen naar een expo van de AI-artiest Noëlle van Dijk in Nhow Amsterdam RAI, Cocktails & Poëzie van hotelbar The Tailor, een streetart-feestje bij art'otel of deelnemen aan een Rembrandt-wandeling door de stad die eindigt bij de Pulitzer bar die toepasselijk Rembrandt-cocktails serveert. Heel het weekend kunnen deelnemers gratis naar het Museum Rembrandthuis.

Slagerij Vermeer

Amsterdamse Hotelnacht - Taste of Trends INK Hotel

Naast late night brunches bij INK Hotel en Kimpton De Witt zijn er ook diverse diners. Zo opent dé groentechef van Amsterdam Chris Naylor van Restaurant Vermeer speciaal voor dit weekend een Slagerij waar uitsluitend vleesgerechten worden geserveerd met de pickles van Kesbeke als de enige groenten en cocktails van Fever-Tree. Anantara Grand Hotel Krasnapolsky duikt in het verleden en serveert de fameuze Mathilde Pannenkoek, die werd bedacht door de schoonzuster van de heer Krasnapolsky. Park Plaza Victoria slaat de handen ineen met platenzaak Concerto en brengt een heuse Dinner Show.

Late Night Disco Bingo

Amsterdamse Hotelnacht - Skybar Malabar

Er kan ook dit keer weer gedanst worden. Bijvoorbeeld in de skybar Malabar, bij de poolparty van Hotel Jakarta, of tijdens de Late Night Disco Bingo van het nieuwe The Hoxton, Lloyd Amsterdam. Er zijn dit jaar veel kleinschalige evenementen met een beperkt aantal beschikbare plekken.

Priceless

Mastercard is voor de vierde keer hoofdpartner van het hotelfestival, dat al sinds 2013 wordt georganiseerd. Het past perfect bij het Mastercard Priceless-programma dat kaarthouders exclusieve aanbiedingen, ervaringen en voordelen biedt. Een Vroegboek-arrangement boeken kan via de app van de Mastercard Hotelnacht.

Artikel delen