Antwerpen heeft er met Botanic Sanctuary een megaluxe hotel bij

Botanic Sanctuary Antwerp
Tags: hotel

Antwerpen heeft er met Botanic Sanctuary een megaluxe hotel bij

Het hotel Botanic Sanctuary Antwerp is verdeeld over vijf historische gebouwen in het centrum van Antwerpen. De afgelopen paar jaren is er hard gewerkt om de eeuwenoude panden te transformeren. Benieuwd naar het interieur? Bekijk de foto's onderaan het bericht om het resultaat van de transformatie van de panden te zien.

 

 

 

 

Botanic Sanctuary Antwerp

Met Botanic Sanctuary Antwerp hebben onze zuiderburen er een luxe hotel bij. De ambities zijn groot: het wil tot de hoteltop van de wereld gaan behoren. Het hotel is al op eindje op weg en behoort tot één van de 'The Leading Hotels of The World’ locaties.

De 108 tijdloze en luxe kamers en suites zijn verdeeld over de vijf gebouwen in het historische centrum in Antwerpen: het klooster, de pastorie, Sint-Joris, Sint-Elisabeth en het oude Marnixhuis. Sommige suites hebben een individuele spa-behandelingsruimte, een hartslagreductie- en ontspanningssysteem en aroma- en kleurentherapie.

Botanic Sanctuary Antwerp 12

Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot

Het hotel telt meerdere f&b-outlets. De Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot runnen er restaurant Fine Fleur*. Chef Gert De Mangeleer en zijn zakenpartner Joachim Boudens, die eerder Hertog Jan*** in Brugge runden (gesloten) hebben restaurant Hertog Jan** en Bar Bulot. Wouter Van Tichelen heeft er tot slot restaurant 1238, een restaurant waar Belgische gerechten centraal staan.

Uniek is verder de Botanic Health Spa, een wellness verspreid over drie etages. Eigenaar is de Antwerpse architect en vastgoedontwikkelaar Erik de Vocht en het hotel wordt geleid door Marc Alofs.

Botanic Sanctuary Antwerp 8-1
Botanic Sanctuary Antwerp 3-1 Botanic Sanctuary Antwerp 4
Botanic Sanctuary Antwerp 9
Botanic Sanctuary Antwerp 5 Botanic Sanctuary Antwerp 6
Botanic Sanctuary Antwerp 10
Botanic Sanctuary Antwerp 1-1 Botanic Sanctuary Antwerp 2-1
Botanic Sanctuary Antwerp 11
Botanic Sanctuary Antwerp 7 Botanic Sanctuary Antwerp 8
Artikel delen