Antwerpen heeft met WILDn een nieuw high end vegan restaurant

WILDn - Bart De Pooter

Antwerpen heeft met WILDn een nieuw high end vegan restaurant

[Restaurant WILDn is inmiddels permanent gesloten] In oktober opende in Antwerpen WILDn. Het vegan restaurant opende de deuren in het nieuwe luxe hotel Sapphire House Antwerp van de Odyssey Hotel Group (tevens eigenaar van de hotels The Slaak in Rotterdam en The Den in Den Bosch). Aan het roer staat tweesterrenchef Bart De Pooter: “Het is het eerste restaurant dat volledig plantaardige high end gastronomie brengt in de stad Antwerpen.” 

Eerder in 2022 opende PLANTn, het bistro zusje van WILDn. Beide restaurants zijn 100% plant based en gelegen in Sapphire House Antwerp. Via een aparte ingang in de Lange Nieuwstraat verwelkomt het restaurant zijn gasten. 

WILDn_Dec22-74

Het menu: groenten staan centraal 

Op het menu staan groenten centraal en worden geserveerd in een vier-, vijf-, of zesgangenmenu. Bart De Pooter: “Gasten kunnen plantaardige gerechten op topniveau verwachten, waarbij alle kruiden, groenten, en bloemen afkomstig zijn uit eigen tuin of van lokale telers. Hoewel mijn roots en mijn restaurant Pastorale achttien kilometer verderop liggen, in de velden tussen Rupel en Schelde, koos ik voor Antwerpen om deze culinaire smaakreis te maken en een plantaardig avontuur aan te gaan. Als een van de meest avant-gardistische steden biedt Antwerpen een enorm potentieel en staat het open voor innovatieve, plantaardige gastronomie"

WILDn_Okt22-18 WILDn_Okt22-121

Stap naar plant based

“Ik ben me er ook van bewust dat ik een wilde beslissing neem. Immers, aan Michelinchefs wordt fine dining gekoppeld. En met fine dining wordt nog vrijwel nog altijd direct vlees en vis geassocieerd. Toch zie ik deze stap als logisch. Het is een weerspiegeling van hoe ik evolueer als chef, als mens en als liefhebber van de natuur. Verschillende internationale collega’s bewezen het al: groenten centraal zetten op het menu wérkt. Met mijn plant based projecten wil ik mee het voortouw nemen en perspectief geven aan de markt. Ik zie een toekomst waarin veel meer restaurants de stap nemen naar plant based: van topgastronomie tot fastfood. Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet.”

WILDn_Dec22-92

Sapphire House Antwerp

Sapphire House Antwerp is het eerste Marriott-hotel ter wereld dat een volledig plant based ervaring aanbiedt aan haar gasten. Dit vijfsterrenhotel bevindt zich op de 16de-eeuwse locatie van de Antwerpse Handelsbeurs en werd zorgvuldig gerenoveerd met oog op het beschermen van internationaal cultureel erfgoed.

Artikel delen