Arie Op de Hoek is een ode aan de kroeg

Arie Op de Hoek is een ode aan de kroeg

Met Arie Op de Hoek heeft de Amsterdamse Pijp er een ouderwets bruin café bij. Arie, de nieuwste telg uit de Goudvisch familie, is een eigentijdse ode aan de traditionele Amsterdamse kroeg: een buurtcafé met bistrokaart. Studio Modijefsky gaf de zaak een passende uitstraling, met houten schrootjes en speelse, moderne elementen. Bekijk de foto’s, gemaakt door Maarten Willemstein, onder dit artikel voor een impressie.

Arie Op de Hoek van de Ferdinand Bolstraat

Arie op de Hoek

Arie Op de Hoek is meer dan een bar. Het nieuwe café uit de koker van 3WO, op de hoek van de Ferdinand Bolstraat en de Quellijnstraat, is het neefje van Bar Bonnie en daarmee onderdeel van de fictieve horecafamilie Goudvisch. Studio Modijefsky gaf Arie een eigen naam, karakter én interieur en weet daarmee een eigentijdse versie van het bruine café terug te brengen in de Pijp.

Ode aan de bruine kroeg

Arie is gevestigd op bekende horecalocatie, een pand uit 1876, waar Amsterdammers al sinds het eind van de Tweede Wereldoorlog een bar of café kunnen vinden (hiervoor Kingfisher Café). Studio Modijesky kreeg de opdracht om van Arie Op de Hoek een modern bruin café te maken, met knipoog naar de bekende bruine buurtkroegen, vaak gerund door bewoners die wat bij wilden verdienen, die hun naam dankten aan de door sigarettenrook verkleurde muren.

Houten schrootjes en neonverlichting

Het interieur van Arie is dan ook een ode aan die bruine kroegsfeer, maar met moderne elementen. Studio Modijefsky gebruikte, naast houten schrootjes, populaire materialen uit de hoogtijdagen van bruine cafés. De Nederlandse terrazovloer en brass voetsteun rond de bar zijn herkenbare, klassieke kroegelementen, net als de donkere, beukenhouten schrootjes die in het complete interieur van Arie Op de Hoek terugkomen.

Marmeren bar als middelpunt

De marmeren bar, met op maat gemaakte houten koeling, is het middelpunt van de zaak. De ingelegde tegeltjes in verschillende tinten blauw en het neonlicht dat het glossy, donkerblauwe tegelplafond siert, geven het geheel een modern en contrasterend accent.

Bar en brasserie

Arie Op de Hoek is verdeeld in een hoog zitgedeelte voorin en een lager zitgedeelte aan de smalle achterzijde van de zaak. Gasten kunnen er ‘s ochtends terecht voor een kop koffie en ontbijt en ‘s avonds voor een lekkere brasseriehap of koud biertje. Een echte bruine kroeg dus. Anno 2021.

Artikel delen