ArsenaalDelft: legermuseum getransformeerd in Hotel Arsenaal en Loetje

ArsenaalDelft - Lobby

ArsenaalDelft: legermuseum getransformeerd in Hotel Arsenaal en Loetje

In het vernieuwde gebouwencomplex ArsenaalDelft in de binnenstad van Delft hebben Expo Arsenaal Delft, Hotel Arsenaal by WestCord en restaurant Loetje onderdak gevonden. Door de samensmelting van hotel, restaurant en eventlocatie ontstaat in het rijksmonument een nieuwe trekpleister met lokale, regionale en (inter)nationale aantrekkingskracht. Benieuwd naar de transformatie van het rijksmonument? Bekijk dan de foto's onder dit bericht. 

Burgemeester Marja van Bijsterveldt bij de opening: “Schitterend om te zien hoe mooi dit gebouw is geworden. ArsenaalDelft is ook tekenend voor innovatie in stad. Historie, cultuur en toerisme komen hier samen. Dit gebied heeft veel te bieden aan bezoekers van onze stad. Het nieuwe Arsenaal zal een rol spelen bij het op de kaart zetten van Delft.”

Respect voor het monument 

Investeerder Driestar BV en ontwikkelaar cepezedprojects hebben het monumentale gebouwencomplex verbouwd naar moderne maatstaven en getransformeerd door het geheel nieuwe functies te geven, maar dit alles met respect voor het monument. Badkamers zijn bijvoorbeeld als ‘doosjes’ in het pand gezet, zodat het gebouw zo min mogelijk werd aangetast.

Eventlocatie Expo Arsenaal Delft 

In het deel ‘gebouw 1692’ is Expo Arsenaal Delft gevestigd, een geschikte locatie voor zakelijke evenementen en dinershows, maar is er ook ruimte voor een culturele programmering, waaronder tentoonstellingen en exposities.

Micha van Herk namens eventlocatie Expo Arsenaal Delft: "Deze plek is heel geschikt voor verschillende functies, van zakelijke evenementen tot culturele programmering. Het is een massief pand met een inrichting die flexibel is en meebeweegt met alle mogelijke functies die hier gaan plaatsvinden. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat het een prachtig decor is voor een fotoshoot of filmopname, maar ook voor seminars, (zakelijke) diners of livestreams die hier fantastisch zijn te hosten."

ArsenaalDelft - Eventlocatie 1

Hotel Arsenaal by Westcord

Slapen en eten kun je in het oude deel uit 1692 in Hotel Arsenaal by WestCord, een boutique hotel met 63 luxe kamers. Elke kamer ademt de sfeer van de historie van het pand dat aanvankelijk een opslagplaats voor kanonnen, vuurwapens, kogels en ander wapentuig was. Zo zijn er tijdens de verbouwing zes kanonnen gevonden, die gerenoveerd zijn en een plekje hebben gekregen in het hotel. Oude en originele elementen in het monumentale pand zijn behouden en gecombineerd met een moderne en stijlvolle afwerking.

Harry Westers,  directeur en eigenaar van WestCord Hotels: “We kunnen niet anders dan trots zijn dat we hier een hotel mogen exploiteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze medewerkers het succes van de eerste twee maanden dat wij al open waren nu voort gaan zetten.”

ArsenaalDelft - Hotelkamer 4 Arsenaal-Restaurant 2jpg
ArsenaalDelft - Badkamer 1 ArsenaalDelft - Badkamer
ArsenaalDelft - Hotelkamer 5-1 Westcord-HetArsenaal-Badkamer-Douche-01
ArsenaalDelft - Lobby - Restaurant ArsenaalDelft - Lobby 1
Artikel delen