Eigenaren Auberge Jean & Marie openen winkel

Eigenaren Auberge Jean & Marie openen winkel

Jan Grijspeere en Marije Bremer van restaurant Auberge Jean & Marie in Amsterdam openen half juli Épicerie Jean & Marie. De delicatessenwinkel is te vinden direct naast het Franse restaurant aan de Albert Cuypstraat.

 

Jan Grijspeere en Marije Bremer maken van de Épicerie een kruidenierszaak met delicatessen. Denk aan huisgemaakte patés, escargots, rilletes, kikkerbillen to go en de bekende beurre Café de Paris met maar liefst 32 ingrediënten. Ook verkopen ze een volledig vier-gangen diner en picknick-arrangementen, bijvoorbeeld met een fles Bourgogne en stokbrood met rillettes. 

Juist nu!

Bremer: “De huidige beperking van het aantal horecastoelen betekent niet dat onze behoefte aan eten op hoog niveau verdwenen is. Daarom openen wij juist nu de deuren van onze delicatessenwinkel Épicerie Jean & Marie. Het maakt onze Auberge nog toegankelijker voor iedereen die smacht naar de smaak en sfeer van Frankrijk.”

Afspiegeling menukaart

Grijspeere: “In Épicerie Jean & Marie bieden we een afspiegeling van de menukaart van de Auberge aan. Daarnaast vind je Franse klassiekers in de koeling, olie, azijn en olijven en in de toekomst gaan we ook picknickmanden voor een perfecte zomerdag in de zon aanbieden of verzorgde lunchpakketten voor een feestelijk of zakelijk samenkomen, eventueel met een persoonlijke wijnsuggesties uit onze overvolle cave. Ook vind je er cadeaus in de vorm van authentieke champagneflutes, decanteerkaraf of escargotsbestek. In de toekomst bestel je via de webshop of laat je je diner zelfs thuis bezorgen. Met onze playlist 'C’est un beau roman, c’est une belle histoire' kunnen mensen de Auberge-ervaring straks ook buiten het restaurant krijgen. “

 

Onderscheidingen

Auberge Jean & Marie staat in de Lekker 500, was Fijnste Franse restaurant van het jaar 2017, is verkozen tot Bistronoom van 2020 door Gault&Millau en heeft in hetzelfde jaar een Bib Gourmand onderscheiding ontvangen van de Guide Rouge van Michelin.

Artikel delen